Σε ρυθμούς κινητοποιήσεων γιατροί κι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία

Newsroom
Newsroom

Οι κινητοποιήσεις αποφασίστηκαν με αφορμή τους χειρισμούς της Διοίκησης του ΠΑΓΝΗ απέναντι στους γιατρούς της Αναισθησιολογικής Κλινικής αλλά και τα άλυτα προβλήματα στο χώρο της υγείας - Πολυπληθές συλλαλητήριο, χθες, στο Ρέθυμνο

Με απόφαση της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών του ΠΑΓΝΗ, στη διάρκεια της χθεσινής Γενικής Συνέλευσης, από σήμερα ξεκίνησε νέος κύκλος κινητοποιήσεων σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τους χειρισμούς της Διοίκησης του νοσηλευτικού ιδρύματος απέναντι στους γιατρούς της Αναισθησιολογικής Κλινικής, ενώ στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν ενεργά οι εργαζόμενοι στο ΠΑΓΝΗ και στηρίζουν οι συνάδελφοί τους στα υπόλοιπα νοσοκομεία της Κρήτης 

Συγκεκριμένα, δίωρη στάση εργασίας πραγματοποιήθηκε το πρωί στο ΠΑΓΝΗ με ικανοποιητική συμμετοχή, σύμφωνα με τους διοργανωτές, ενώ το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο του Ηρακλείου. Την Παρασκευή υπάρχει σχεδιασμός για απογευματινό συλλαλητήριο στο Ηράκλειο ενώ και το πρωί θα πραγματοποιηθεί δίωρη στάση εργασίας.

Χθες, επίσης, αποφασίστηκε να υπάρξει εξουσιοδότηση του Προέδρου της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Νομού Ηρακλείου να συντονισθεί με τις λοιπές Ενώσεις Ιατρών ΕΣΥ της Κρήτης, ώστε να διακοπεί εκ μέρους των γιατρών η συμμετοχή στο σύστημα κοστολόγησης και τεκμηρίωσης των νοσοκομειακών υπηρεσιών, μέσω της κατηγοριοποίησης των νοσηλευόμενων ασθενών στο σύστημα DRGs.

Επίσης, αποφασίστηκε η εξουσιοδότηση του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου και εκπροσώπου των Ιατρών ΕΣΥ στο ΔΣ του ΠΑΓΝΗ να ζητήσει από τους Ιατρούς-μέλη του Συλλόγου να παραιτηθούν από όλα τα όργανα διοίκησης και τις επιτροπές του νοσοκομείου, στις οποίες συμμετέχουν και να ζητήσει συνάντηση των Ιατρών ΕΣΥ με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας ώστε να τεθούν τα προβλήματα του νοσοκομείου και τα αιτήματα των γιατρών.

Παράλληλα, αποφασίστηκε να υπάρξει συμμετοχή στην κινητοποίηση, από κοινού με το σωματείο εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ, την ημέρα επίσκεψης του Υπουργού Υγείας στο νοσοκομείο.

Χθες, στο Ρέθυμνο πραγματοποιήθηκε πολυπληθές συλλαλητήριο με σύνθημα "Η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό, δεν είναι εμπόρευμα"

ygeia agios

ygeia

Στο μεταξύ, με αντικείμενο το αίτημα της διοίκησης του ΠΑΓΝΗ προς την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για τη μη ανανέωση της θητείας της Διοίκησης του νοσοκομείου, οι βουλευτές του ΚΚΕ Συντυχάκης Μανώλης, Κομνηνάκα Μαρία και Μανωλάκου Διαμάντω κατέθεσαν αναφορά με την οποία ζητούν να μην ανανεωθεί η θητεία της διοίκησης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Σε ανακοίνωσή του, το Σωματείο Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ αναφέρει για τη σημερινή κινητοποίηση:

"Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζομένων του ΠαΓΝΗ έξω από την Αναισθησιολογική Κλινική. Οι εργαζόμενοι με συνθήματα κατευθυνθήκαμε στην πύλη του νοσοκομείου. Στο πλευρό μας ήταν η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Ηρακλείου και Ρεθύμνου καθώς και ο Σύλλογος Φοιτητών Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης.  

Χθες, Δευτέρα 16/1, στη συνεδρίαση του Σωματείου Εργαζομένων ΠαΓΝΗ πάρθηκαν οι εξής αποφάσεις για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων:

Σύσκεψη σωματείων και φορέων την Τρίτη 17/1 στις 18:30 στο εργατικό Κέντρο Ηρακλείου. 

2ωρη στάση εργασίας την Παρασκευή 20/1 8πμ με 10πμ.

Συλλαλητήριο στο κέντρο του Ηρακλείου την Παρασκευή 20/1 στις 18:00.

4ωρη στάση εργασίας την Πέμπτη 26/1, 11πμ με 3μμ, με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην διοίκηση της 7ης ΥΠΕ.

Στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 27/1, στην περίπτωση που η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας επισκεφτεί το ΠΑΓΝΗ. 

Ενημερώνουμε την κυβέρνηση, το Υπουργείο και τη διοίκηση ότι δεν θα ανεχτούμε καμία υποβάθμιση του Δημόσιου συστήματος Υγείας, κανένα κλείσιμο ή συρρίκνωση περιφερειακού νοσοκομείου, όπως δεν ανεχόμαστε τις τακτικές τρομοκράτησης που συνοδεύουν αυτά τα μέτρα! 

Δεν θα ανεχτούμε την εργασιακή εξαθλίωση με οφειλόμενα 30.000 μέρες αδείας και ρεπό. Μόνο στη ΜΕΘ Covid οφείλονται 2.000 ημέρες στους εργαζόμενους, όπως μας καταγγέλλουν. 

Δεν θα ανεχτούμε άλλο τον αυταρχισμό της διοίκησης, καθώς και την υποτίμηση και υποβάθμιση της δουλειάς των υγειονομικών, την αμφισβήτηση της αξιοπιστίας τους.

Θα μας βρουν απέναντί τους! 

Χαιρετίζουμε το μεγάλο συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 16/1 στο Ρέθυμνο για τη διάσωση του νοσοκομείου.

Απαιτούμε:

Να στελεχωθεί πλήρως εδώ και τώρα το ΠΑΓΝΗ με μόνιμο προσωπικό, με επείγουσες προκηρύξεις του συνόλου των κενών θέσεων με βάση τις πραγματικές ανάγκες και όχι με βάση τον ξεπερασμένο οργανισμό

Άμεση επαναφορά της λειτουργίας των κλινικών που συγχωνευτήκαν 

Άμεση μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

Γενναία μισθολογική αύξηση στο προσωπικό του ΕΣΥ και θέσπιση ειδικών κινήτρων (επιστημονικών, οικονομικών, διοικητικών) για τα περιφερειακά νοσοκομεία

Να δοθούν όλες οι χρωστούμενες άδειες στο προσωπικό.

Ένταξη στα ΒΑΕ.

ΟΧΙ σε συγχωνεύσεις και στο κλείσιμο τμημάτων-νοσοκομείων 

Επιστροφή των συμβασιούχων που απολύθηκαν όσο ήταν σε αναστολή εργασίας.

Λέμε ΟΧΙ στο ''νέο ΕΣΥ'' των νοσοκομείων-επιχειρήσεων.

Απαιτούμε σύγχρονο δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας, με ισότιμη και καθολική πρόσβαση όσων το έχουν ανάγκη.

Δίνουμε το παρόν, μαζικά, ενωτικά, αγωνιστικά.

Παίρνουμε στα χέρια μας την υπόθεση της υπεράσπισης της υγείας και της αποφασιστικής ενίσχυσης των δημόσιων νοσοκομείων με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Για να ακυρώσουμε τα εγκληματικά σχέδια της κυβέρνησης για την πλήρη εμπορευματοποίηση της Υγείας".

 

 

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ