Σε τροχιά υλοποίησης η ανασκαφή στον αρχαιολογικό χώρο της Καμάρας

Newsroom
Newsroom

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για την πρόσληψη του προσωπικού που απαιτεί η ανασκαφή

Το επόμενο διάστημα ξεκινά η νέα φάση ανασκαφής στον αρχαιολογικό χώρο της Καμάρας απέναντι από το κτίριο του ΟΤΕ στον Άγιο Νικόλαο, μετά την πρόσληψη επιστημονικού και βοηθητικού προσωπικού με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου για την εκτέλεση των αρχαιολογικών εργασιών “Σωστική Ανασκαφική έρευνα στον Δήμο Αγίου Νικολάου της Π.Ε Λασιθίου”, από το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού.

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, πληροφορούμενος το γεγονός της ολοκλήρωσης των διαδικασιών για την πρόσληψη του προσωπικού που απαιτεί η ανασκαφή, χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική την εξέλιξη αυτή, δεδομένου, ότι ένας από τους μεγάλους στόχους της Δημοτικής Αρχής, τίθεται σε τροχιά υλοποίησης.
Είναι γνωστό – όπως ο ίδιος ανέφερε - ότι ο Δήμος για την συγκεκριμένη ανασκαφή , διαθέτει ένα σημαντικό ποσό, στο πλαίσιο υλοποίησης προγραμματικής σύμβασης με το Υπουργείου Πολιτισμού, προκειμένου να στηρίξει κατά τον πλέον ενδεδειγμένο τρόπο τον πολιτισμό, που αποτελεί “δυνατό χαρτί” για την προώθηση του τουρισμού.
Οι εργασίες όπως έγινε γνωστό, θα ξεκινήσουν μετά την τουριστική περίοδο και θα συνεχιστούν απρόσκοπτα, αφού η χρηματοδότηση του έργου είναι δεσμευμένη στον προϋπολογισμό του Δήμου.
Εντείνονται οι προσπάθειες για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Δημάρχου Αγίου Νικολάου ανακοινώθηκε από τον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής η ένταξη ανάπλασης της πλατείας που βρίσκεται το Γλυπτό στην περιοχή της Κιτροπλατείας. 

Να υπενθυμίσουμε ότι την σχετική μελέτη εκπόνησε ο Τεχνικός Σύμβουλος της Mirum, σύμφωνα με την οποία υπάρχει πρόβλεψη για την προστασία ( εσωτερικά και εξωτερικά) της χερσονήσου από τις καιρικές συνθήκες, που όπως είναι γνωστό, δημιουργούν πολλαπλά προβλήματα στα παρακείμενα καταστήματα.
Όπως εξήγησε ο κ. Ζερβός, θα υπάρξει συνολική ανάπλαση της περιοχής, όπου μεταξύ άλλων προβλέπεται διαπλάτυνση του πεζοδρομίου, ώστε η κίνηση των επισκεπτών αλλά και των μόνιμων κατοίκων να είναι άνετη και ασφαλής. 
Ο ίδιος χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντικό το έργο αυτό, ενώ όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, μαζί με την αναμενόμενη ένταξη της ανάπλασης του παραλιακού στο πρόγραμμα των “Βιώσιμων Αστικών Αναπλάσεων” της Περιφέρειας που περιμένουμε να προκηρυχθεί ουσιαστικά, η προσπάθεια για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου  παίρνει πλέον “σάρκα και οστά”.


Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Λασίθι

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ