Το σφράγισμα της δημοτικής παραλίας και η απάντηση

Το σφράγισμα της δημοτικής παραλίας και η απάντηση

Τι αναφέρει ο πρόεδρος της Δ.Α.ΜΑΛ

Την δική του απάντηση μετά, το δημοσίευμα για το "σφράγισμα" δημοτικής παραλίας στο Δήμο Χερσονήσου για φορολογικούς λόγους  δίνει η Δ.Α.ΜΑΛ. Α.Ε. και ο πρόεδρος της Εταιρείας, κ. Νίκος Φαζάκης με επιστολή που απέστειλε στο Cretalive.

 

Αυτούσια η επιστολή του κ Φαζάκη αναφέρει: 

Σε απάντηση του δημοσιεύματός σας στις 8 Σεπτεμβρίου 2020, με τίτλο “«Σφράγισαν» δημοτική παραλία για φορολογικούς λόγους”, σας γνωρίζουμε τα εξής:

Στην επιχείρηση ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΚΤΩΝ ΜΑΛΙΩΝ ΜΟΝΟΜΕΤΟΧΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΤΑ - «Δ.Α.ΜΑΛ. Α.Ε.», διενεργήθηκε έλεγχος την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2020 - συγκεκριμένα στη δημοτική παραλία Σαραντάρι της Δημοτικής Ενότητας Χερσονήσου - στον οποίο και  διαπιστώθηκε η μη ύπαρξη φορολογικής ταμειακής μηχανής. Η εν λόγω ταμειακή μηχανή είχε υποστεί βλάβη και έχει αποσταλεί για επισκευή, δίχως να υφίστανται εφεδρικές ταμειακές μηχανές προς αντικατάστασή της, καθώς αυτό δεν επιβάλλεται από το νόμο.

Στο διάστημα αυτό, μέχρι και την ημερομηνία του έλεγχου, όπως ακριβώς καθορίζει ο νόμος, οι αποδείξεις κόβονται σε χειρόγραφο στοιχείο και καταχωρούνται καθημερινά στην καρτέλα λογαριασμού της επιχείρησης. Την Κυριακή που πραγματοποιήθηκε ο έλεγχος, δυστυχώς τα ανωτέρω δεν μπορούσαν να επιδειχθούν στο συνεργείο ελέγχου, το οποίο και προέβη εσφαλμένα σε διαπίστωση παραβάσεων που δεν υπήρχαν.

Όπως μας δίνεται η δυνατότητα και ορίζει ο νόμος, τις προσεχείς ημέρες θα πραγματοποιηθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προς το Υπουργείο Οικονομικών, για την επίλυση του θέματος που δημιουργήθηκε  με τη δέουσα αίτηση θεραπείας.

Εξάλλου, από σήμερα Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου, η δημοτική παραλία συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία της, παρέχοντας τις υπηρεσίες της σε δημότες και επισκέπτες.

Με εκτίμηση,

Ο πρόεδρος της  Δ.Α.ΜΑΛ. Α.Ε.

Φαζάκης Νικόλαος

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ