Σχεδόν 2 εκατομ. ευρώ για αποκατάσταση ζημιών στο οδικό δίκτυο του Ρεθύμνου

Σχεδόν 2 εκατομ. ευρώ για αποκατάσταση ζημιών στο οδικό δίκτυο του Ρεθύμνου

Εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας η διάθεση της σχετικής πίστωσης

Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Κρήτης κατά τη συνεδρίασή της την Τρίτη, 28 Απριλίου 2020, ενέκρινε τη διάθεση πίστωσης, ύψους 1.860.000 Ευρώ καθώς και τη διακήρυξη της δημοπρασίας έργου, που αφορά στην αποκατάσταση των ζημιών των οδικών υποδομών και των συνοδών υδραυλικών έργων στο οδικό δίκτυο και τις υποδομές της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης.

Συγκεκριμένα, το έργο  αφορά στο δρόμο Απόστολοι – Λοχριά -  Όρια Νομού Ηρακλείου, Αποδούλου – Μάνδρες, Αγία Φωτεινή – Άγιος Ιωάννης και συνδεόμενοι δρόμοι. Οι εργασίες αποκατάστασης προβλέπουν ασφαλτικά, τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας, κατασκευή λιθορριπών και τοίχων αντιστήριξης, κατασκευή επενδεδυμένων τάφρων, διαγραμμίσεις και κατασκευή διαβάσεων.

Έργα στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της ΠΕΡ επισκέφτηκε χτες η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης 

Κουρταλιώτικο Φαράγγι

Επίσκεψη σε έργα, που εκτελούνται από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης στο επαρχιακό οδικό δίκτυο πραγματοποίησε χτες  η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, συνοδευόμενη από στελέχη της Υπηρεσίας.

Συγκεκριμένα επισκέφτηκαν το έργο «Αναβάθμιση επαρχιακής Οδού Ρέθυμνο - Αγ. Γαλήνη - Τμήμα : Αρμένοι – Παλέ,  προϋπολογισμού 14.800.000 € στο οποίο  αυτή τη στιγμή εκτελούνται χωματουργικές εργασίες.

Η κατασκευή των τεχνικών έργων  έχει στο σύνολο του έργου ολοκληρωθεί κατά 80%.  

 Το έργο βρίσκεται μεταξύ των οικισμών Αρμένοι και Παλέ και αποτελείται από δύο οδικά τμήματα: Τμήμα Α και Τμήμα Β.  

Στο Τμήμα Α (Παράκαμψη Αρμένων)  μήκους  3,8 χλμ. με νέα χάραξη ενιαίας επιφάνειας κυκλοφορίας. Η αρχή του Τμήματος Α ορίζεται επί της υφιστάμενης επαρχιακής οδού λίγο πριν τη συμβολή της οδού προς τον οικισμό Σωματά και το τέλος λίγο πριν το Κ. Τ. Ε. Ο.

Επίσης προβλέπονται συνδέσεις με το τοπικό οδικό δίκτυο και αποκαταστάσεις αυτού.

Στο Τμήμα Β,  προβλέπεται η βελτίωση/αναβάθμιση της υπάρχουσας επαρχιακής οδού για μήκος περί τα 2,8 χλμ. μειώνοντας παράλληλα και τον αριθμό των καμπυλών αυτής.

Έχει αρχή επί της υφιστάμενης επαρχιακής οδού περί τα 300 μ. πριν τη συμβολή της οδού προς   Αμπελάκι  και τέλος ομοίως επ’ αυτής περί το 1,0 χλμ. πριν τον οικισμό Παλέ. 

Επίσης προβλέπονται οι συνδέσεις με το τοπικό οδικό δίκτυο και αποκαταστάσεις αυτού.

Στη συνέχεια ακολούθησε επίσκεψη στο Φαράγγι Κουρταλιώτη, όπου εκτελούνται έργα για την προστασία από Βραχοπτώσεις, προϋπολογισμού 1.200.000 €.

Μεταξύ άλλων  προβλέπονται εργασίες προστασίας από βραχοπτώσεις και συγκεκριμένα κατασκευή τοιχίων και τοποθέτηση αγκυρούμενων πλεγμάτων στα πλέον επικίνδυνα τμήματα.

Η κατασκευή των τοιχίων και των τεχνικών έχει υλοποιηθεί σε ποσοστό περίπου 90%. Συγκεκριμένα απομένει η κατασκευή ενός μόνο τεχνικού ομβρίων. Οι εργασίες κατασκευής του  θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 4-5-2020 και λόγω αυτών θα διακοπεί η κυκλοφορία της οδού.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ