Σχολεία: Πού θα παραμείνουν κλειστά

Σχολεία: Πού θα παραμείνουν κλειστά

Ο κάθε Δήμος αποφασίζει αν οι μαθητές θα επιστρέψουν στα θρανία και σε ποιες περιοχές - Παράταση του κλεισίματος στις περισσότερες

Λίγη ώρα μετά τις δηλώσεις στο Cretalive, του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου, Νίκου Συριγωνάκη, ότι το θέμα της λειτουργίας ή μη των σχολείων στην περιφερειακή ενότητα αποτελεί πλέον απόφαση των Δήμων, ο ένας μετά τον άλλο οι Δήμαρχοι γνωστοποιούν τις αποφάσεις τους. 

Παράταση αναστολής λειτουργίας των σχολείων του Δήμου Ηρακλείου έως την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου

Ο Δήμος Ηρακλείου, δια της αρμόδιας Αντιδημάρχου Παιδείας Στέλας Καλογεράκη – Αρχοντάκη και με την σύμφωνη γνώμη των Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, αποφασίζει την παράταση της αναστολής λειτουργίας των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου έως την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022, εξαιτίας των προβλεπόμενων χαμηλών θερμοκρασιών και των προβλημάτων που δημιουργούνται στην εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την αποφυγή της διασποράς του Covid – 19. 
Σχετικά με την λειτουργία των παιδικών σταθμών διευκρινίζεται ότι θα παραμείνουν κλειστοί την Πέμπτη  οι απομακρυσμένοι Παιδικοί Σταθμοί  για προληπτικούς λόγους ασφάλειας, λόγω της έντονης κακοκαιρίας.  
Συγκεκριμένα κλειστοί θα παραμείνουν οι Σταθμοί στις περιοχές: 
Παλιανή 
Ασίτες 
Δαφνές 
Κυπαρίσσι 
Πανεπιστήμιο Κλειστά τα σχολεία και στους άλλους Δήμους της Π.Ε. Ηρακλείου

Όπως έγινε γνωστό, αύριο Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022, στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Χερσονήσου,  αναστέλλεται με απόφαση του Δημάρχου κ. Σέγκου Ιωάννη η δια ζώσης εκπαίδευση λόγω ψύχους. Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν μέσω τηλεκπαίδευσης.
Κλειστοί θα παραμείνουν Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί. 

Και στον Δήμο Αρχανών - Αστερουσίων, με απόφαση του Δημάρχου Μανώλη Κοκοσάλη, αναστέλλεται μέχρι νεοτέρας η δια ζώσης λειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών του Δήμου. 

Επίσης, με απόφαση του Δημάρχου Γόρτυνας, Λευτέρη Κοκολάκη, λόγω του παγετού και της ολισθηρότητας των δρόμων, που καθιστούν επικίνδυνη την μετακίνηση οχημάτων και πεζών και συνεκτιμώντας την ανάγκη τήρησης των μέτρων για την αποφυγή εξάπλωσης του SARS-CoV2, που απαιτεί την διεξαγωγή μαθημάτων με ανοικτά παράθυρα σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, όλα τα σχολεία του Δήμου Γόρτυνας (Βρεφικός, Παιδικοί, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια,) θα παραμείνουν κλειστά την Πέμπτη 27/1/2022.
Η απόφαση, όπως ανακοινώθηκε, ελήφθη με γνώμονα την πρόληψη ατυχημάτων και την προστασία των παιδιών και όλων των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Σε επικοινωνία που είχε το  Cretalive με τον δήμαρχο Μαλεβιζίου Μενέλαο Μποκέα έγινε γνωστό πως τα σχολεία και στον Δήμο Μαλεβιζίου θα παραμείνουν κλειστά αύριο, Πέμπτη.
Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:
"Με απόφαση του Δημάρχου Μαλεβιζίου Μενέλαου Μποκέα κλειστά θα παραμείνουν αύριο Πέμπτη 27 Ιανουαρίου όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Μαλεβίζι, καθώς και οι δημοτικοί και ιδιωτικοί παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί.
Η απόφαση λήφθηκε λόγω των εξαιρετικά χαμηλών θερμοκρασιών που αναμένεται να επικρατήσουν και της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί με την κακοκαιρία «Ελπίς». Η αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων γίνεται προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των μαθητών κατά τη μετακίνηση τους, η αποφυγή ατυχημάτων και η αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού COVID19, λόγω της δυσκολίας εφαρμογής των υγειονομικών πρωτοκόλλων.
Παρακαλούνται οι διευθύνσεις των σχολείων να λάβουν υπόψη τους την ενημέρωση του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με το αν η εκπαιδευτική διαδικασία πραγματοποιηθεί μέσω της τηλεκπαίδευσης".

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι αποφάσεις των Δημάρχων Μ. Φραγκάκη και Μ. Σταυρακάκη για κλειστά σχολεία στους Δήμους Μινώα Πεδιάδος και Βιάννου αντίστοιχα. 

Η ανακοίνωση του Δήμου Μινώα Πεδιάδος
"  Αξιολογώντας εκ νέου την κατάσταση και παρακολουθώντας την εξέλιξη της κακοκαιρίας και των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας (έντονο ψύχος, χιονόπτωση και παγετός) σε συνδυασμό με την επικινδυνότητα/ολισθηρότητα των δημοτικών και περιφερειακών οδικών αρτηριών, ως συνέπεια των χιονοπτώσεων που έλαβαν χώρα από τις 23/01/2022 έως και τις 26/01/2022, ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Μανώλης Φραγκάκης, αποφασίζει να παραταθεί και την Πέμπτη 27/01/2022, η αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών του Δήμου Μινώα Πεδιάδας".

Η ανακοίνωση του Δήμου Βιάννου
Με απόφαση του Δημάρχου Βιάννου, Σταυρακάκη Μηνά  λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, που επικρατούν στον Δήμο Βιάννου και την ανάγκη προστασίας και ασφάλειας των μετακινούμενων μαθητών και εκπαιδευτικών, καθώς επίσης λανβάνοντας υπόψιν ότι είναι αδύνατη η τήρηση των μέτρων  για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού που απαιτεί την διεξαγωγή μαθημάτων με ανοικτά παράθυρα σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, όλα τα Σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου καθώς και ο Παιδικός Σταθμός θα παραμείνουν κλειστά αύριο Πέμπτη 27 Ιανουρίου 2022.

Τέλος μετά από ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό το Δήμαρχο Φαιστού και συνεκτιμώντας όλα τα δεδομένα για την ομαλή προσέλευση εκπαιδευτικών και μαθητών , καθώς και για τον περιορισμό διασποράς του κορωνοϊού, με απόφαση του Δημάρχου Φαιστού κ. Γρηγόρη Νικολιδάκη όλα τα σχολεία σε όλες τις βαθμίδες καθώς και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί στο Δήμο Φαιστού θα παραμείνουν κλειστά και για την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου.

Σχολείο χιόνι


Όλα κλειστά Πέμπτη και Παρασκευή, στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου

Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου Ιωάννη Γουλιδάκη αναστέλλεται προσωρινά για την Πέμπτη 27.1.2022 και Παρασκευή, 28.1.2022 η λειτουργία όλων των Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Δήμων Αγίου Νικολάου, Ιεράπετρας, Σητείας και Οροπεδίου Λασιθίου της Π.Ε. Λασιθίου.

Επαναλειτουργία σχολείων στο Ρέθυμνο

Ο Δήμος Ρεθύμνης, το Τμήμα Παιδείας και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Γεωργαλής και η Κοινωνική Υπηρεσία με αρμόδια  την Αντιδήμαρχο Δρ Αννα Ελευθεριάδου - Γκίκα, ενημερώνουν ότι τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ρεθύμνης θα λειτουργήσουν κανονικά, από αύριο Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2002.

Η απόφαση λήφθηκε σε συνεργασία με τους  Διευθυντές  Α’ θμιας Εκπ/σης  κ. Λ. Καρβούνη και  Β’ θμιας Εκπ/σης  κ. Ι. Γαζανό, δεδομένης  της ανακοινωθείσας απόφασης της Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης κας Μαίρης Λιονή, να εκτιμήσει  κάθε Δήμος του Ρεθύμνου ξεχωριστά, ανάλογα με τις επικρατούσες κατά τόπο συνθήκες, για την επαναλειτουργία  των σχολικών μονάδων της γεωγραφικής του επικράτειας.  
 Το ίδιο ισχύει και για τους βρεφικούς, βρεφονηπιακούς και παιδικούς  σταθμούς, τα Κέντρα, Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) του Δήμου Ρεθύμνης. Θα επαναλειτουργήσουν κανονικά. 

Σε ότι αφορά  περιφερειακά σχολεία του Δήμου Ρεθύμνης τα οποία  λειτουργούν σε περιοχές που σημειώθηκαν χιονοπτώσεις, θα αξιολογηθεί η δυνατότητα  ασφαλούς μετακίνησης των μελών της εκπαιδευτικής τους κοινότητας από το Διευθυντή του κάθε σχολείου και σε συνεργασία με τον αρμόδιο Δ/ντή Α’ θμιας και Β’ θμιας και τους γονείς, θα αποφασιστεί εάν θα λειτουργήσουν και με ποιο τρόπο θα διεξαχθούν τα μαθήματα. 

Τι γίνεται στην Π.Ε. Χανίων 

Στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων κλειστές θα παραμείνουν οι σχολικές μονάδες των Δήμων Σφακίων και Καντάνου Σελίνου.

Από το Δήμο Κισσάμου ανακοινώθηκε ότι τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί στην περιφέρεια του Δήμου θα λειτουργήσουν κανονικά από αύριο Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022.
Με απόφαση του Δημάρχου κ. Μυλωνάκη, η αναστολή λειτουργίας παρατείνεται για το Δημοτικό σχολείο και το Νηπιαγωγείο Έλους καθώς οι συνθήκες παγετού, ιδιαίτερα κατά τις πρωινές ώρες, δεν ευνοούν την επιστροφή των μαθητών στις τάξεις.

Ο  Δήμος Πλατανιά ενημερώνει ότι από  αύριο Πέμπτη 27 Ιανουαρίου, θα λειτουργήσουν κανονικά οι Υπηρεσίες του Δήμου.
Επίσης  θα λειτουργήσουν  κανονικά τα σχολεία της Α/θμιας και β/θμιας εκπαίδευσης, καθώς  και οι βρεφικοί- παιδικοί σταθμοί του Δήμου Πλατανιά.
 "Για άλλη μία φορά συνιστούμε την προσοχή των οδηγών, που θα κινηθούν στο οδικό δίκτυο, λόγω και του παγετού, καθώς  και τη συμμόρφωση τους με τις υποδείξεις των αρμόδιων υπηρεσιών" αναφέρει η ανακοίνωση.

Δείτε επίσης:

Από τους δήμους οι αποφάσεις για τα σχολεία

Σχολεία: Τηλεκπαίδευση Πέμπτη και Παρασκευή στις περιοχές με προβλήματα

Κλειστά σχολεία και την Πέμπτη στην Αττική

Κλειστά τα σχολεία και την Πέμπτη στα Κεραμειά

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ