Σήφης Βαλυράκης: Η μοιραία παράλειψη – Τα σενάρια για τον θάνατό του

Σήφης Βαλυράκης: Η μοιραία παράλειψη – Τα σενάρια για τον θάνατό του

Τί λένε οι δύο ψαροντουφεκάδες που εντόπισαν νεκρό τον πρώην υπουργό

Η θάλασσα που πριν από πέντε δεκαετίες είχε γίνει το μέσο για να αποδράσει από τους δεσμώτες του την περίοδο της χούντας έμελλε να γίνει ο μοιραίος τόπος για τον Σήφη Βαλυράκη.

Η μοιραία βόλτα για το αγαπημένο του ψάρεμα ξεκίνησε από την Ερέτρια. Με το φουσκωτό του πέρασε από την περιοχή Αγία Τριάδα, το Ασπρονήσι και τελικά η σορός του άτυχου πρώην βουλευτή και υπουργού εντοπίστηκε στην ακτή του Νησιού των Ονείρων.

Το πρώτο φως της ημέρας βρίσκει συγγενείς και φίλους της οικογένειας Βαλυράκη συντετριμμένους, με τους διασώστες να συμπληρώνουν με τις μαρτυρίες τους, το κουβάρι της τραγωδίας.

Εκείνα τα μοιραία δευτερόλεπτα ο Σήφης Βαλυράκης γλίστρησε πάνω στο σκάφος και όπως φαίνεται κατά την πτώση του στη θάλασσα χτύπησε στην προπέλα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί. Αν και δεινός κολυμβητής ήταν αδύνατον να σωθεί. Την ώρα που έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή το φουσκωτό του συνέχισε να κινείται.

Το φουσκωτό του πρώην υπουργού εντοπίζεται με αναμμένη τη μηχανή ανάμεσα στα νησάκια Αγία Τριάδα και Ασπρονήσι. Η σορός του Σήφη Βαλυράκη ξεβράζεται απέναντι στο νησί των ονείρων. 

Μοιραία όπως φαίνεται στάθηκε μία παράλειψη του Σήφη Βαλυράκη. Σύμφωνα με τους κανόνες ασφαλείας όταν κάποιος είναι μόνος του πάνω σε ένα φουσκωτό αλλά και σε τζετ σκι πρέπει να έχει περασμένο από το χέρι του ένα ειδικό βραχιολάκι το οποίο με ένα καλώδιο συνδέεται με την μηχανή. Έτσι σε περίπτωση που ο χειριστής πέσει στη θάλασσα απενεργοποιείται ο κινητήρας προκειμένου να μην φύγει μακριά εκείνον και να μην τον χτυπήσει. Κάτι που δυστυχώς χθες δεν συνέβη.

Οι δύο ψαροντουφεκάδες που εντόπισαν νεκρό τον πρώην υπουργό περιγράφουν στο MEGA τις στιγμές που έζησαν, το βράδυ της Κυριακής.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών η Ερέτρια είναι ανάστατη. Από στόμα σε στόμα η είδηση για τον άλλοτε υπουργό προκαλεί θλίψη και συγκίνηση. 

Οι χειρότεροι φόβοι έχουν επιβεβαιωθεί και πολύ γρήγορα ενημερώνονται τα παιδιά και οι στενοί συγγενείς του Σήφη Βαλυράκη…

 

 

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ