Πρεμιέρα των ελέγχων για τη μαύρη εργασία στους επαγγελματίες οδηγούς

Αντώνης Παντινάκης
Αντώνης Παντινάκης
Πρεμιέρα των ελέγχων για τη μαύρη εργασία στους επαγγελματίες οδηγούς

Οι εκτεταμένοι έλεγχοι των μικτών κλιμακίων ξεκίνησαν από τη Βιομηχανική περιοχή

Του Αντώνη Παντινάκη

Απ’ την Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου έγινε η αρχή των εκτεταμένων ελέγχων για την καταπολέμηση της “μαύρης εργασίας” στους επαγγελματίες οδηγούς.

Όπως μπορείτε να δείτε και στην φωτογραφία που εξασφάλισε και δημοσιεύει το Cretalive, αστυνομικοί της Τροχαίας - συμμετέχοντας σε μικτά κλιμάκια με Λιμενικούς και στελέχη της Επιθεώρησης Εργασίας - “ξεσκονίζουν” όχημα βαρέως τύπου. Απ’ το “μικροσκόπιο” των αρχών πέρασαν και επιβατηγά – πέραν των επαγγελματικών οχημάτων.

Υπενθυμίζεται ότι μία εβδομάδα νωρίτερα, Εργατικό Κέντρο, Τροχαία Ηρακλείου, Λιμενικό Σώμα και Επιθεώρηση Εργασίας, είχαν καθίσει στο... ίδιο τραπέζι κι είχαν συμφωνήσει στη συγκρότηση μιας ομάδας “κρούσης”, σε μια προσπάθεια για τον αισθητό περιορισμό της ανασφάλιστης εργασίας και της τιμωρίας των αυθαιρεσιών εκ μέρους εργοδοτών.

Όπερ και εγένετο την Δευτέρα, στη βιομηχανική ζώνη του Ηρακλείου, όπου η κυκλοφορία είναι ούτως ή άλλως αυξημένη καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, ακόμη κι εν μέσω του υπάρχοντος – ιδιότυπου – lockdown.

Η υπόθεση του Κρητικού επαγγελματία οδηγού Γιώργου Βετουλάκη και της συγκλονιστικής περιπέτειας που ο ίδιος βίωσε στη Γερμανία, κινητοποίησε ένα παραπάνω τις αρχές, που ένωσαν τις δυνάμεις τους για την αποτροπή ανάλογων θλιβερών περιστατικών στο μέλλον.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ