Σημανδηράκης: Πεζόδρομος ο δρόμος του 5ου Γυμνασίου-1ου Γενικού Λυκείου

Στη Νέα Χώρα βρέθηκε ο Δήμαρχος Χανίων

Στο σχολικό συγκρότημα 5ου Γυμνασίου-1ου Γενικού Λυκείου στη Νέα Χώρα, βρέθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, όπου συναντήθηκε με μαθητές, καθηγητές και γονείς, σχετικά με την κυκλοφορία στους δρόμους που περιβάλλουν το σχολείο. Τον κ. Δήμαρχο συνόδευσαν, οι Αντιδήμαρχοι, Αντώνης Βαρδάκης και Νίκος Χαζιράκης, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κυκλοφοριακών θεμάτων του Δήμου και Πρόεδρος της ΚΥΔΩΝ ΑΕ, Μιχάλης Καλογριδάκης και υπηρεσιακοί παράγοντες της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών.

Μετά από συζήτηση που πραγματοποιήθηκε και μεταβιβάστηκαν από τους μαθητές τα αιτήματα και οι διεκδικήσεις τους για τον δημόσιο χώρο, ο Δήμαρχος Χανίων ανακοίνωσε πως και τα τρία τμήματα που περιβάλλουν το σχολικό συγκρότημα, θα αποτελέσουν έναν νέο σύγχρονο πεζόδρομο, όπου δε θα γίνεται χρήση από κανένα όχημα. Μάλιστα, ο κ. Σημανδηράκης τόνισε ακόμα, πως δεν θα υπάρχει είσοδος/έξοδος οχημάτων από τους χώρους στάθμευσης που προβλέπονταν στον αρχικό σχεδιασμό, με τη σύμφωνη γνώμη της εταιρίας “Επενδυτική Χανίων ΑΕ”, ευχαριστώντας προσωπικά τον Πρόεδρο κ. Δημήτρη Ανδριόπουλο και τα μέλη του Δ.Σ., για την αλλαγή στον σχεδιασμό της επένδυσης.

Ο κ. Σημανδηράκης υπογράμμισε ότι «ξεκινάμε άμεσα τις εργασίες ανάπλασης στο σημείο και θα γίνει ο καλύτερος πεζόδρομος στα Χανιά, με το πάρκο που θα υπάρχει μπροστά, στο πρώην ακίνητο της ΑΒΕΑ που καταφέραμε να αποκτήσουμε». 

Για τον αγώνα που έκαναν οι μαθητές ο Δήμαρχος Χανίων σχολίασε: «Είναι πολύ σημαντικό οι νεαροί πολίτες να προβαίνουν σε τέτοιες διεκδικήσεις για τον ελεύθερο δημόσιο χώρο, με δημοκρατικό τρόπο, μέσα από καλόπιστο διάλογο και τους αξίζουν συγχαρητήρια γι’ αυτό. Η δημοτική αρχή μαζί με τις υπηρεσίες του Δήμου Χανίων, ασχολήθηκαν με ζήλο και αγωνία τους τελευταίους μήνες, για να δικαιώσουν αυτές τις διεκδικήσεις και πλέον τα καταφέραμε. Η εταιρία που θα κάνει την επένδυση, με την κίνηση αυτή απέδειξε ότι στέκεται έμπρακτα δίπλα στην τοπική κοινωνία. Για δεύτερη συνεχόμενη φορά, μετά και τη δωρεά στον Δήμο Χανίων του ποσού των 400.000 ευρώ για την απόκτηση του οικοπέδου της ΑΒΕΑ, αποδέχεται το αίτημα Δήμου-εκπαιδευτικής κοινότητας και προβαίνει στη χρονοβόρα και κοστοβόρα διαδικασία αλλαγής του αρχικού σχεδιασμού. Τους ευχαριστούμε».

Τέλος ο κ. Σημανδηράκης ανέφερε: «Σήμερα, ολοκληρώσαμε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια συνολικής παρέμβασης στην περιοχή της πρώην ΑΒΕΑ, με τη δημιουργία πάρκου και υπόγειου χώρου στάθμευσης στο βόρειο τμήμα, καθώς και την ανάπλαση και λειτουργία ενός σύγχρονου πεζόδρομου, που θα περιβάλλει τα σχολεία, σημαντικές ενέργειες για όλη την περιοχή της Νέας Χώρας. Και είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι γι’αυτό».

Από μεριάς τους, οι εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο Χανίων και τους εκπροσώπους της δημοτικής αρχής για την ικανοποίηση του αιτήματος τους και τόνισαν, ότι η καλή συνεργασία που υπάρχει με τον Δήμο Χανίων, επιβεβαιώθηκε για ακόμα μία φορά.


Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ