Σημαντική επιτυχία για τους καθηγητές του ΕΛΜΕΠΑ, Μάνο Κυμάκη και Μιχάλη Ταταράκη

Ξεπέρασαν τις 10.000 αναφορές σύμφωνα με το Google Scholar

Η έρευνα του καθηγητή  Εμμανουήλ Κυμάκη του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών και του Μιχαήλ Ταταράκη του τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, ξεπέρασαν τις 10.000 αναφορές σύμφωνα με την βιβλιομετρική βάσης δεδομένων Google Scholar. Είναι οι δύο πρώτοι καθηγητές του ΕΛΜΕΠΑ που επιτυγχάνουν αυτό το ορόσημο.

Σχετικοί σύνδεσμοι: ΕΔΩ και ΕΔΩ

Σύντομα Βιογραφικά

 

Μάνος Κυμάκης
Μάνος Κυμάκης, καθηγητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών

Ο Κυμάκης Εμμανουήλ είναι Τακτικός Καθηγητής Προηγμένων Ηλεκτρονικών Υλικών & Διατάξεων στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, Αντιπρόεδρος του Πανεπιστημιακού Ερευνητικού Κέντρου του ΕΛΜΕΠΑ, Διευθυντής του Δι-ιδρυματικού Μεταπτυχιακού “Νανοτεχνολογία για Ενεργειακές Εφαρμογές» και συντονιστής του πακέτου εργασίας παραγωγής ενέργειας της Ευρωπαϊκής Πλατφόρμας του Γραφενίου. Έλαβε το πτυχίο του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού με άριστα από το Πανεπιστήμιο του Liverpool το 1999, και το Διδακτορικό Δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο του Cambridge το 2003. Ήταν υπότροφος του Ιδρύματος Ισαάκ Νεύτωνα και του Συμβουλίου Έρευνας Μηχανικής και Φυσικών Επιστημών του HB. Μαζί με τον Καθ. Gehan Amaratunga είναι οι εφευρέτες των οργανικών φωτοβολταϊκών βασισμένων σε νανοσωλήνες του άνθρακα. Τα πρόσφατα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στην βελτίωση της απόδοσης και σταθερότητας εκτυπώσιμων Φ/Β διατάξεων μέσω της διεπιφανειακής βελτιστοποίησης τους με κατάλληλα τροποποιημένα παράγωγα γραφενίου και άλλων δισδιάστατων υλικών, με στόχο την προώθησή τους σε βιομηχανικό επίπεδο παραγωγής. Έχει δημοσιεύσει 130 άρθρα σε διεθνή περιοδικά με κριτές (5 εξώφυλλα) και εργασίες του έχουν παρουσιασθεί πάνω από 100 φορές σε διεθνή συνέδρια (40 προσκεκλημένες ομιλίες). Ενώ μέχρι σήμερα έχει λάβει πάνω από 10.000 αναφορές με h-index 52, με αποτέλεσμα να συμπεριληφθεί στην πρώτη κατάταξη των "κορυφαίων 100.000 επιστημόνων στον κόσμο" (PLoS Biol 17 (8), e3000384). Διετέλεσε εθνικός εκπρόσωπος σε τρείς δράσεις COST και επίτιμος λέκτορας στο Παν. του Connecticut. Ονομάστηκε ως ανερχόμενος ερευνητής για το έτος 2014 από το επιστημονικό περιοδικό Chemical Communications της RSC. Έχει συντονίσει ως Επιστημονικός Υπεύθυνος 20 Ερευνητικά Προγράμματα, χρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, Βιομηχανία και Εθνικές πηγές,  με συνολικό προϋπολογισμό 6Μ€, και έχει διατελέσει κριτής/εμπειρογνώμονας προγραμμάτων έρευνας και ανάπτυξης για αρκετούς διεθνείς φορείς χρηματοδότησης. Διετέλεσε τακτικό μέλος του Τομεακού Επιστημονικού Συμβουλίου Επιστημών Μηχανικού του ΕΣΕΚ, και της πρώτης Γενικής Συνέλευσης του ΕΛΙΔΕΚ.

Μιχάλης Ταταράκης
Μιχάλης Ταταράκης, καθηγητής τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών

Ο Μιχάλης Ταταράκης είναι Τακτικός Καθηγητής με γνωστικό αντικείμενο Οπτοηλεκτρονική και Lasers στο τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (Χανιά), είναι Διευθυντής του Ινστιτούτου Φυσικής Πλάσματος & Lasers (www.ippl.hmu.gr) του ΠΕΚ ΕΛΜΕΠΑ και Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος σπουδών «Lasers, Πλάσμα & Εφαρμογές». Είναι επίσης επισκέπτης επί τιμή (honorary) στη βαθμίδα του Καθηγητή στο Τμήμα Φυσικής του Imperial College του Λονδίνου. Έλαβε το Πτυχίο Φυσικής και το μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης (Master) στην Ατομική και Μοριακή Φυσική από το Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης (1993), και το διδακτορικό του δίπλωμα το 1997 από το Τμήμα Φυσικής του Imperial College του Λονδίνου (με υποτροφία). Έχει συνολικά περισσότερες από 250 δημοσιεύσεις έχει λάβει πάνω από 10.000 αναφορές, με h-index 44. Έχει επιτελέσει συντονιστής πανευρωπαϊκά του “Fundamental Science Programme” και μέλος του συμβουλίου διοίκησης της ερευνητικής υποδομής HiPER-Europe, συντονιστής 14 Ελληνικών Πανεπιστημίων και φορέων στο δίκτυο Ελληνικό δίκτυο της της ερευνητικής υποδομής HiPER-Europe (HiPER-GR), και Εθνικός Εκπρόσωπος της Ελλάδας στο European Strategy Forum on Research Infrastructures (ESFRI) στον τομέα της Ενέργειας. Έχει εκτελέσει με επιτυχία πλειάδα ερευνητικών προγραμμάτων ως επιστημονικός υπεύθυνος, χρηματοδοτούμενα είτε από την Ευρωπαϊκή Ένωση είτε από Εθνικές πηγές,  με συνολικό προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 5Μ€. Έχει τύχει σειρά βραβεύσεων και διακρίσεων για το έργο του όπως η βράβευση του από το Υπουργείο Παιδείας για τη συνεισφορά του στην Επίτευξη Αριστείας στην Ελληνική Ανώτατη Εκπαίδευση (πρώτο βραβείο θετικών επιστημών), η βράβευση του από το ΙΚΥ για το συντονισμό και τη συνεισφορά του στο Εντατικό πρόγραμμα Erasmus “Applications of Electronics in Plasma Physics”, αλλά και την ιδιαίτερη τιμή που του έγινε να απευθύνει την κεντρική εναρκτήρια ομιλία βασικής επιστήμης στο I-MAX theatre του Λονδίνου στο London Science Museum, στην Πανευρωπαϊκή τελετή έναρξης του προγράμματος HiPER-ESFRI. Είναι Topical Editor στο επιστημονικό περιοδικό High Power Laser Science and Engineering του Cambridge University Press και μέλος της Διεθνούς Επιστημονικής Επιτροπής για τη σειρά συνεδρίων European Conference on Laser Interaction with Matter (ECLIM).

 

Google Scholar:

Το Google Scholar είναι μία ελεύθερα προσβάσιμη μηχανή αναζήτησης Ιστού που αναπαράγει και μεταδίδει το πλήρες κείμενο της επιστημονικής βιβλιογραφίας σε μια σειρά από μορφές εκδόσεων και επιστημονικών κλάδων. Ο δείκτης Google Scholar περιλαμβάνει τα πιο έγκριτα σε απευθείας σύνδεση επιστημονικά περιοδικά και βιβλία, πρακτικά συνεδρίων, διατριβές, προδημοσιεύσεις, περιλήψεις, τεχνικές εκθέσεις, και άλλες επιστημονικές βιβλιογραφικές έρευνες.

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ