ΚΡΗΤΗ
Σήμερα η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων, Ιωακείμ - Βίντεο
Στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά, στο Ηράκλειο
Σε κλίμα συγκίνησης και βαθιάς πνευματικής προσμονής τελείται σήμερα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά στο Ηράκλειο η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων, κ. Ιωακείμ.
Στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά βρίσκονται - μεταξύ άλλων - η μητέρα του νέου Μητροπολίτη, Κατερίνα και τα αδέρφια Στέλιος και Δημήτρης.
Η τελετή έχει συγκεντρώσει πλήθος πιστών από τα όρια της Μητρόπολης, εκπροσώπους των τοπικών αρχών, καθώς και κληρικούς. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική στιγμή για τη Μητρόπολη Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων, που εισέρχεται σε νέα ποιμαντική περίοδο.
Χθες, στον ίδιο ναό, ο εψηφισμένος Μητροπολίτης ανέγνωσε το Μεγάλο Μήνυμα, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του για την εμπιστοσύνη που του έδειξε η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος και τονίζοντας την πρόθεσή του να υπηρετήσει με ταπεινότητα, ενότητα και αίσθημα ευθύνης τον κλήρο και τον λαό της επαρχίας του.
Ο νέος Μητροπολίτης εξελέγη από την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο της Εκκλησίας της Κρήτης στις 28 Ιανουαρίου 2026, λαμβάνοντας πλειοψηφική υποστήριξη, και αναλαμβάνει τα καθήκοντά του μετά την παραίτηση του προκατόχου του, που υπήρξε επί 35 χρόνια στη Μητρόπολη.
Η σημερινή χειροτονία σηματοδοτεί και επίσημα την έναρξη της αρχιερατικής του διακονίας. Μετά την ολοκλήρωση της τελετής, αναμένεται να ακολουθήσουν ευχές και χαιρετισμοί, ενώ το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθεί η ενθρόνισή του.
Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο
