Σήμερα οι αποφάσεις για τους μετανάστες στην Παλαιόχωρα

Newsroom
Newsroom

Περίπου οι μισοί παραμένουν στο αλιευτικό που τους μετέφερε - Αναμένεται ανθρωπιστική βοήθεια από την ύπατη αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες

Ως αργά τη νύχτα διήρκεσε η διαδικασία της μεταφοράς των προσφύγων και μεταναστών από το αλιευτικό σκάφος που αγκυροβόλησε την περασμένη Δευτέρα στην Παλαιόχωρα Χανίων.

Οι περισσότεροι από αυτούς, μεταφέρθηκαν με λεωφορεία στο πλοίο "Σαμαριά" της ΑΝΕΝΔΥΚ που βρίσκεται στο τουριστικό στο λιμάνι της Παλιόχωρας.

Μετανάστες Παλαιόχωρα

Ωστόσο, σύμφωνα με το zarpanews.gr, αρκετοί είναι και αυτοί που αρνήθηκαν να κατέβουν από το πλοίο ζητώντας από τις Ελληνικές αρχές την προμήθεια ανταλλακτικού, ώστε να επισκευαστεί το σπασμένο πηδάλιο, που ήταν και η αιτία όλης της ταλαιπωρίας τους, ώστε να συνεχίσουν το ταξίδι τους στην Ιταλία. 

Μετανάστες Παλαιόχωρα

Όσοι από τους επιβαίνοντες αποβιβάστηκαν τελικά, δέχθηκε βοήθεια και συνδρομή από τον Δήμο Καντάνου Σελίνου, τους εθελοντές του Περιφερειακού Τμήματος Κισσάμου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού αλλά κα την ομάδα πολιτικής προστασίας. Στο σημείο επίσης, βρέθηκαν και δύο ασθενοφόρα, το ένα από το Κέντρο Υγείας Καντάνου, τα οποία παρείχαν τις πρώτες  βοήθειες στους τραυματίες.

Μετανάστες Παλαιόχωρα

Υπολογίζεται πως στο πλοίο, υπάρχουν περισσότερες από 50 γυναίκες και παιδιά. Ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν τους επιτράπηκε από τους επιβαίνοντες στο σκάφος να αποβιβαστούν. 

Μετανάστες Παλαιόχωρα

Εντός της ημέρας αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις για το μέλλον των ανθρώπων αυτών, ενώ αναμένεται και ανθρωπιστική βοήθεια από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ. 

Μετανάστες Παλαιόχωρα

Μετανάστες Παλαιόχωρα

Φωτογραφίες από Στέφανο Ραπάνη via eurokinissi

Διαβάστε επίσης:

Μετεγκατάσταση των μεταναστών που διασώθηκαν νοτίως της Κρήτης ζητά ο Ν. Μηταράκης

Δύσκολη η μεταφορά των μεταναστών από το αλιευτικό - Αρνούνται να κατέβουν

Αλαλούμ με τους μετανάστες στην Παλαιόχωρα

Πάνω από 400 άνθρωποι διασώθηκαν από το αλιευτικό στην Παλαιόχωρα

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

Πηγή: zarpanews.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ