Σκηνές από ταινία, τη νύχτα, στο Τσιφούτ Καστέλλι!

Σκηνές από ταινία, τη νύχτα, στο Τσιφούτ Καστέλλι!

Συνελήφθη ένας άνδρας για τη χθεσινή πυρκαγιά και θα οδηγηθεί, σήμερα, ενώπιον του Εισαγγελέα

Έβαλε φωτιές, εγκλωβίστηκε από τους άνδρες της Πυροσβεστικής, χτύπησε δύο οχήματα, διέφυγε και τελικά ... παραδόθηκε!

Ακούγονται σαν σενάριο ταινίας, όμως εκτυλίχθηκαν, τη νύχτα της Παρασκευής, στο Τσιφούτ Καστέλλι όπου νωρίς το βράδυ ξέσπασε πυρκαγιά που ξεκίνησε από δύο εστίες. Μάλιστα, σύμφωνα με τον περιφερειακό διοικητή των Πυροσβεστικών υπηρεσιών Κρήτης, Νίκο Λαγουδάκη, "λόγω των ισχυρών ανέμων που έφθαναν τα 9 μποφόρ, ήταν ορατός ο κίνδυνος οι φλόγες να ξεφύγουν προς τη Μεσαρά", με ό,τι τραγικές συνέπειες θα συνεπάγονταν...

Στο πλαίσιο ερευνών της Πυροσβεστικής υπηρεσίας με υπηρεσιακά και συμβατικά οχήματα, εντοπίστηκε ένας 73χρονος, γνωστός στην περιοχή και στις Αρχές, ο οποίος εκτιμά η Πυροσβεστική ότι είχε πυροδοτήσει τις εστίες φωτιάς. Την ώρα που ο κλοιός έσφιγγε γύρω από τον ηλικιωμένο, και οι πυροσβέστες επιχείρησαν να τον συλλάβουν, εκείνος κατάφερε να διαφύγει, μπήκε στο αυτοκίνητο του και φεύγοντας ... παρέσυρε ένα αγροτικό όχημα και ένα όχημα της Πυροσβεστικής, προκαλώντας υλικές ζημιές.

Γνωρίζοντας τα "κατατόπια" ο 73χρονος κατάφερε να κρυφτεί, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες, κάποια στιγμή έσπασε το τζάμι του συνοδηγού του οχήματός του, βγήκε και το έσκασε.

Ακολούθησε μεγάλη επιχείρηση από την Πυροσβεστική και την ΕΛ.ΑΣ., ενώ αντιλαμβανόμενος ότι τα περιθώριο στένευαν, ο 73χρονος παραδόθηκε τελικά, αργά τη νύχτα, στο Α.Τ. Πύργου, υποστηρίζοντας πάντως ότι δεν έχει καμία σχέση με τη φωτιά.

Ο άνδρας θα οδηγηθεί, σήμερα, ενώπιον του Εισαγγελέα με την κατηγορία του εμπρησμού αλλά και για αντίσταση κατά της αρχής και πρόκληση υλικών ζημιών στο πυροσβεστικό όχημα.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ