Σωματείο Επισιτισμού Ν. Χανίων: Δεν πρέπει να ξανακοπεί το ρεύμα σε κανένα λαϊκό σπίτι

Σωματείο Επισιτισμού Ν. Χανίων: Δεν πρέπει να ξανακοπεί το ρεύμα σε κανένα λαϊκό σπίτι
Newsroom
Newsroom

Με αφορμή το περιστατικό με την διακοπή ηλεκτροδότησης στην οικία φοιτήτριας -εργαζόμενης

Το Σωματείο Επισιτισμού ν. Χανίων  την Τρίτη 25/5  μαζί με τους φοιτητικούς συλλόγους αλλά και με άλλα εργατικά σωματεία παραβρέθηκε έξω από τα γραφεία της ΔΕΔΔΗΕ, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση,  διεκδικώντας την άμεση επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος που κόπηκε στο σπίτι της φοιτήτριας-εργαζόμενης στον χώρο της εστίασης καθώς αδυνατούσε να πληρώσει το ποσό της τάξεως των 315€.

Όλη η ανακοίνωση

"Το Σωματείο Επισιτισμού ν. Χανίων  την Τρίτη 25/5  μαζί με τους φοιτητικούς συλλόγους αλλά και με άλλα εργατικά σωματεία παραβρέθηκε έξω από τα γραφεία της ΔΕΔΔΗΕ διεκδικώντας την άμεση επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος που κόπηκε στο σπίτι της φοιτήτριας-εργαζόμενης στον χώρο της εστίασης καθώς αδυνατούσε να πληρώσει το ποσό της τάξεως των 315€.

Η αντιπροσωπεία του Σωματείου Επισιτισμού ζήτησε να συναντηθεί με τον υπεύθυνο ωστόσο ο προϊστάμενο δέχτηκε επιδεικτικά μόνο τον πρόεδρο του Σωματείου μετά από τηλεφώνημα. Τέτοιες συμπεριφορές δεν θα περάσουν και θα προσκρούσουν στην οργή του εργατικού και του φοιτητικού κινήματος. Η απάντηση από τον υπεύθυνο του ΔΕΔΔΗΕ ήταν ότι αδυνατούν να παρέμβουν οι ίδιοι ως ανεξάρτητη εταιρεία για την επανασύνδεση καθώς προσπαθούν να διατηρούν μια «ισότιμη» αντιμετώπιση προς όλες τις ιδιωτικές εταιρείες ενέργειας. Η ΔΕΔΔΗΕ αποποιείται κάθε ευθύνη όταν με περισσή ευκολία κατεβάζει τους διακόπτες σε εργατικά σπίτια. Όταν όμως το ζητήσουν οι ιδιώτες πάροχοι υπακούει τις εντολές τους τάχιστα. 

Το Σωματείο Επισιτισμού τονίζει πως δεν πρέπει να ξανακοπεί το ρεύμα σε κανένα λαϊκό σπίτι. Να παρθούν τώρα πίσω οι αυξήσεις με τα υπερκέρδη που φέρνουν στην Ελλάδα το ακριβότερο ρεύμα στην Ευρώπη. Να δοθεί ανάσα και λογικός διακανονισμός σε όσους χρωστάνε ώστε να μπορέσουν να ζήσουν με αξιοπρέπεια. Η λύση του διακανονισμού των τριών δόσεων δεν βοηθάει την κατάσταση καθώς είναι πολύ δύσκολο στις μέρες μας να μπορέσουν να καλυφθούν όλες οι υποχρεώσεις ειδικά από μια κοπέλα λαϊκής οικογένειας που σπουδάζει και δουλεύει ταυτόχρονα.

Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες, το περιστατικό αυτό δεν είναι μεμονωμένο ούτε ξεκομμένο από την γενικότερη κατάσταση με τις αυξήσεις να έχουν φέρει την εργατική τάξη σε απόγνωση. Την ίδια στιγμή που ο πληθωρισμός στην Ελλάδα αγγίζει το 10%, ο μισθός μας δεν φθάνει ούτε για την κάλυψη των βασικών μας αναγκών. Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση χαρίζει ζεστό χρήμα σε επιχειρηματικούς ομίλους της ενέργειας από το Ταμείο Ανάκαμψης και επιδοτεί με τους φόρους μας την αύξηση των λογαριασμών, τα λαϊκά νοικοκυριά παλεύουν ασταμάτητα για την επιβίωση.

Η συνάδελφος έχει έμπρακτα την στήριξη και την αλληλεγγύη του σωματείου αλλά και του φοιτητικού συλλόγου καθώς σήμερα είναι αυτή αύριο μπορεί να είναι κάποιος άλλος συνάδελφος .Καλούμε την πρυτανεία του Πολυτεχνείου Κρήτης να πάρει θέση καθώς τέτοια φαινόμενα θα εντείνονται με την ραγδαία αύξηση στο ρεύμα αλλά και την ακρίβεια να τσακίζει τους φοιτητές -εργαζόμενους καθημερινά. 

Όσοι συνάδελφοι αντιμετωπίζουν παρόμοια κατάσταση να μην διστάσουν να απευθυνθούν στο σωματείο χωρίς δισταγμό! Δυναμώνουμε την πάλη για ΣΣΕ, για αυξήσεις στους μισθούς , για κατάργηση των αυξήσεων στο ρεύμα ,το νερό, το ιντερνέτ και τα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!

ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ!!"


 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ