Φοιτητικές εστίες στο Πανεπιστήμιο Κρήτης: δύο μικρές… πόλεις δημιουργούνται σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο

Φοιτητικές εστίες στο Πανεπιστήμιο Κρήτης: δύο μικρές… πόλεις δημιουργούνται σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο
Κατερίνα Μυλωνά
Κατερίνα Μυλωνά

Τι λέει στο Cretalive ο αντιπρύτανης Οικονομικών και Υποδομών του Πανεπιστημίου Κρήτης, καθηγητής Κωνσταντίνος Σπανουδάκης.

Της Κατερίνας Μυλωνά

 

 

Κάποτε, βλέπαμε νέους φοιτητές, απεγνωσμένους, μαζί με τις οικογένειές τους να κάθονται σε ένα παγκάκι εξουθενωμένοι… Αδυνατούσαν να βρουν σπίτι για να στεγάσουν τη φοιτητική τους ζωή στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Το πρόβλημα ήταν πιο οξύ στο Ρέθυμνο ενώ υπήρχε και στο Ηράκλειο, όπου το Ίδρυμα δε διαθέτει ούτε ένα δωμάτιο για τους άπορους φοιτητές του!

Τα επόμενα χρόνια, το Π.Κ. θα δει ένα όραμα δεκαετιών να υλοποιείται αφού θα είναι γεγονός οι φοιτητικές εστίες σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο.

Ο αντιπρύτανης Οικονομικών και Υποδομών του Πανεπιστημίου Κρήτης, καθηγητής Κωνσταντίνος Σπανουδάκης περιγράφει στο Cretalive δεν πρόκειται για δύο «απλές» φοιτητικές εστίες που θα καλύπτουν τις ανάγκες όσων ανήκουν στα χαμηλότερα οικονομικά στρώματα αλλά για δύο μικρές πόλεις προσαρμοσμένες στις ανάγκες νέων ανθρώπων.

Σπανουδάκης αντιπρύτανης

Το έργο, περίπου 255 εκ ευρώ, χρηματοδοτείται κατά 50% από την ΕΤΕπ.

Ο κ. Σπανουδάκης τονίζει πως «δεν είναι ένα ακόμα τεχνικό έργο, ισοδυναμεί με την επανίδρυση του Πανεπιστημίου Κρήτης και θα του δώσει την ευκαιρία να αναπτύξει την εξωστρέφειά του και την κοινωνική του πολιτική».

«Το έργο είναι απαραίτητο ακόμα και για την επιβίωση και την πρόοδο του Ιδρύματος», σημειώνει ο αντιπρύτανης του Π.Κ.

Στο Ρέθυμνο θα κατασκευαστούν 1810 κατοικίες δυναμικότητας 2710 κλινών και στο Ηράκλειο 1026 κατοικίες δυναμικότητας 2136 κλινών.

Οι εστίες δεν προορίζονται μονάχα για φοιτητές αλλά και ερευνητές, επιστήμονες από το εξωτερικό που θα θέλει το Ίδρυμα να προσελκύσει.

«Δεν κατασκευάζουμε δύο πολυκατοικίες για να μένουν φοιτητές ή καθηγητές. Πρόκειται για δύο μικρές πόλεις, οικιστικούς ιστούς, όπου κανείς θα μπορεί να αναπτύξει εκπαιδευτικές, πολιτιστικές και αθλητικές ανάγκες», περιγράφει ο κ. Σπανουδάκης.

Φωτογραφία EdZbarzhyvetsky από Create.Vista.

Δείτε επίσης:

Ρέθυμνο: Δρομολογείται η κατασκευή των φοιτητικών κατοικιών στο Πανεπιστήμιο Κρήτης
 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη ,το Ρέθυμνο και το Ηράκλειο.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ