«Σώστε την τέχνη», φωνάζουν οι μαθητές του Καλλιτεχνικού σχολείου Ηρακλείου που κάνουν 3η μέρα κατάληψη

Newsroom
Newsroom

Στις 12 το μεσημέρι προχώρησαν σε δρώμενα διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο Χερσονήσου.

Χωρίς καθηγητές χορού, κινηματογράφου αλλά και γενικής παιδείας κάνουν μάθημα στο Καλλιτεχνικό σχολείο Ηρακλείου.

Οι μαθητές κράτησαν κλειστό για 3η μέρα το σχολείο ενώ στις 12 το μεσημέρι προχώρησαν σε δρώμενα διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο Χερσονήσου, στις Γούρνες.


Η κινητοποίησή τους αφορούσε σε θέματα λειτουργίας του σχολείου, όπως την υγιεινή, την ασφάλεια και τη διαβίωση σε αυτό.
Ζητούν τη μεταφορά του σχολείου κοντά στο αστικό κέντρο του Ηρακλείου, σε οικόπεδο που έχει χαρακτηριστεί σχολική στέγη.
Ακόμα, ζητούν εποπτικά μέσα (υλικά) για τα καλλιτεχνικά μαθήματα, να γίνουν επισκευές συντήρησης του κτηρίου και να ολοκληρωθούν οι εργασίες που έχουν μείνει ημιτελείς, όπως το σοβάντισμα του τοίχου που χωρίζει από το Λύκειο Γουβών. Θέλουν να επισκευαστούν όλες οι λυόμενες τάξεις του σχολείου (πατώματα, κουφώματα, κλιματικά κ.α).

Πανελλαδικά, οι μαθητές των Καλλιτεχνικών σχολείων της χώρας ζητούν την κάλυψη του συνόλου των εκπαιδευτικών, κατάλληλες κτηριακές υποδομές για τη διεξαγωγή καλλιτεχνικών μαθημάτων και την κατάργηση του ΠΔ85 που, όπως αναφέρουν, υποβαθμίζει την τέχνη, τους καθηγητές και τους μαθητές.


 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ