«Σπάνε» οι δικηγόροι την αποχή αλλά με εξαιρέσεις

Newsroom
Newsroom

Τι αποφασίστηκε κατά την γενική συνέλευση του Δ.Σ.Η που πραγματοποιήθηκε σήμερα

Με οριακή πλειοψηφία 81-77 οι δικηγόροι του Ηρακλείου αποφάσισαν να προχωρήσουν σε αναστολή της αποχής τους από τις 4 Μαρτίου αλλά με κάποιες εξαιρέσεις από υποθέσεις που σχετίζονται με το Ελληνικό Δημόσιο και τις τράπεζες.

Ειδικότερα, αν και η πρόταση του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου ήταν να υπάρξει πλήρης αναστολή της αποχής, εντέλει υπερίσχυσε, έστω και οριακά, η δεύτερη πρόταση που τέθηκε προς ψήφιση στο σώμα της γενικής συνέλευσης για παράταση της αποχής σε ό,τι αφορά: -την έκδοση διαταγών πληρωμής και πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης με εντολείς τράπεζες και εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων έως τις 31 Μαρτίου -συνέχιση της αποχής σε υποθέσεις συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου.

«Σπάνε» οι δικηγόροι την αποχή αλλά με εξαιρέσεις

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

 

Η Γενική Συνέλευση του Δ.Σ.Η που πραγματοποιήθηκε στις 27-2-2024 αποφάσισε κατά πλειοψηφία:

  • Την αποχή των δικηγόρων Ηρακλείου έως τις 31-3-2024 από την έκδοση διαταγών πληρωμής και πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης με εντολείς τράπεζες και εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων.
  • Την αποχή των δικηγόρων Ηρακλείου έως τις 31-3-2024 από υποθέσεις συμφερόντων Ελληνικού Δημοσίου ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ, δημοσίου τομέα, πλην ΟΤΑ.
  • Την αναστολή της αποχής για τις υπόλοιπες υποθέσεις.
  • Την πραγματοποίηση ενημερωτικών δράσεων στην τοπική κοινωνία σχετικά με τις αρνητικές συνέπειες των νέων διατάξεων του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.
  • Τη συμμετοχή του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 10:00 π.μ. στην Πλατεία Ελευθερίας με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το έγκλημα στα Τέμπη.
  • Τη σύγκληση νέας Γενικής Συνέλευσης του Δ.Σ.Η την εβδομάδα 26-3-2024 έως τις 29-3-2024.

Διευκρινίζεται ότι η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης σε σχέση με το νέο πλαίσιο αποχής θα ισχύσει από τη Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024 και παραμένει σε ισχύ η από 26-2-2024 Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δ.Σ.Η που προβλέπει την καθολική αποχή μέχρι και την Παρασκευή 1/3/24.

 

 

Δείτε επίσης

Νέα Γενική Συνέλευση των δικηγόρων του Ηρακλείου, με φόντο τις κινητοποιήσεις

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ