Στα βήματα του πάπα Αλέξανδρου, του Κρητικού πάπα

Newsroom
Newsroom

Κρητική αντιπροσωπεία επισκέπτεται την Μπολώνια της Ιταλίας με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Γλώσσας

Την “διαδρομή της ζωής αλλά και της μοναστικής διαδρομής” του Πάπα Αλέξανδρου Ε΄, του Κρητικού Πάπα, από την Νεάπολη Λασιθίου, ακολουθούν οι προσκεκλημένοι της προξένου της Ελλάδας στην Ιταλία κ. Γεωργίας Λαμπράκη, που επισκέπτονται την Μπολώνια της Ιταλίας, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Γλώσσας, που ως στόχο έχει να αποτελέσει σημείο επαφής μεταξύ των δυο χωρών, επειδή εκτός των άλλων παραπέμπει σ΄ ένα ιστορικό παρελθόν με πολλές διαδρομές, αλλά και αποτελεί γόνιμη πρόκληση στο οικονομικό και πολιτιστικό επίπεδο.

Κρητική αντιπροσωπεία στη Μπολώνια

Χθες το απόγευμα (6/2) αντιπροσωπεία από την Κρήτη, αποτελούμενη από τους Αντώνη Ζερβό Δήμαρχο Αγίου Νικολάου, Γιώργο Ζερβάκη Δήμαρχο Σητείας, Γιώργο Αλεξάκη Αντιπεριφερειάρχη Ευρωπαϊκών και Διεθνών θεμάτων, επισκέφθηκαν τον καλλιμάρμαρο τάφο του Πάπα Αλέξανδρου του Ε΄, στη Βασιλική του Αγίου Φραγκίσκου στην Μπολώνια, ενώ είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την εκλογή και την πορεία του, από τους καθολικούς ιερείς.

Κρητική αντιπροσωπεία στη Μπολώνια

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου κ. Αντώνη Ζερβό, η αντιπροσωπεία  πραγματοποιεί συναντήσεις σήμερα (7/2), στην Αντιπεριφέρεια της περιοχής Εmilia Romana καθώς και στον Δήμο της Μπολώνιας, προκειμένου να παρουσιαστεί η Μελέτη του Δήμου για την ανάδειξη του Μονής Αγίου Αντωνίου Φραρώ στη Νεάπολη Λασιθίου, αλλά και να διερευνηθεί  περαιτέρω συνεργασία μεταξύ των δυο Δήμων.

Κρητική αντιπροσωπεία στη Μπολώνια

Να σημειώσουμε ότι  απόψε στις 8.30 μ.μ, θα παρουσιαστεί στο θέατρο Celebrazioni της Μπολώνια η Μουσικοθεατρική παράσταση του Ερωτόκριτου σε σκηνοθεσία Νάσου Ζαγκότη.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Λασίθι

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ