Στα χνάρια του Λυσία βαδίζουν μαθητές της Κρήτης

Κατερίνα Μυλωνά
Κατερίνα Μυλωνά
Στα χνάρια του Λυσία βαδίζουν μαθητές της Κρήτης

Σημαντικές διακρίσεις στους 3ους Παγκρήτιους Ρητορικούς Αγώνες απέσπασε το Μουσικό σχολείο Χανίων.

Της Κατερίνας Μυλωνά

 

Οι 3οι Παγκρήτιοι Ρητορικοί Αγώνες, με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Φιλολόγων Ρεθύμνου υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, έγιναν διαδικτυακά τις ημέρες 17 και 18 Απριλίου.

Στους Αγώνες συμμετείχαν σχολεία από όλη την Κρήτη. Το Μουσικό Σχολείο Χανίων εκπροσωπήθηκε από τρεις μαθήτριες της Α΄Λυκείου στο αγώνισμα της "Εκφραστικής Ανάγνωσης Νεοελληνικού Κειμένου".

Η Εμμανουέλα Δερμιτζάκη, μαθήτρια του Α1, πρώτευσε στον τελικό και πήρε το 1ο βραβείο. Επίσης, συμμετείχαν η μαθήτρια του Α2 Ελένη Μαστορίδη, η οποία προκρίθηκε στην ημιτελική φάση του αγωνίσματος, και η μαθήτρια του Α2 Μαργαρίτα Μπατάκη. Τις μαθήτριες προετοίμασαν οι καθηγητές του σχολείου, Άκης Αμπελάς και Ελένη Φουντά, φιλόλογοι.

Εμμανουέλα Δερμιτζάκη Μουσικό σχολείο Χανίων

Μουσική και ρητορική

«Ήταν μία ωραία εμπειρία, θα ήθελα την επόμενη χρονιά να συμμετέχω στους αγώνες με τα υπόλοιπα παιδιά από την τάξη μου και σε άλλο αγώνισμα και να μην γίνουν ξανά μέσω διαδικτύου», αναφέρει στο Cretalive η Εμμανουέλα Δερμιτζάκη.

Κατάφερε να διακριθεί με υπομονή και επιμονή, χρειάστηκε εξάσκηση και, όπως λέει, ήταν μια ευκαιρία να έρθει σε επαφή- έστω και ψηφιακή- με άλλα παιδιά.

Καλλιεργήθηκε η ευγενής άμιλλα και ήταν μια διαδικασία που την έφερε πιο κοντά στην ελληνική γλώσσα.

Ήταν και μία δημιουργική απασχόληση στη διάρκεια της καραντίνας. «Είμαι εξωστρεφές άτομο, να με περιορίζουν, να μην πηγαίνω στο σχολείο, ήταν κάτι δύσκολο για μένα», αναφέρει. Ειδικά στα μουσικά μαθήματα, το διαδικτυακό μάθημα δεν εξυπηρετεί.

Η Εμμανουέλα παίζει κιθάρα από τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού και η καθηγήτριά της την ενθάρρυνε να γραφτεί στο Μουσικό σχολείο.

Εκεί μαθαίνει, μεταξύ άλλων, πιάνο και λύρα, που είναι τα υποχρεωτικά μουσικά όργανα.

Εκτός από τη μουσική, το χόμπι της είναι η γυμναστική ενώ για χρόνια έπαιζε βόλει.

Δείτε επίσης:

Απόγονοι του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη μαθητές του Ηρακλείου!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά.
 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ