Στα ύψη οι λογαριασμοί ρεύματος, στα...τάρταρα οι καταναλωτές

Στα ύψη οι λογαριασμοί ρεύματος, στα...τάρταρα οι καταναλωτές

Για κατανάλωση 200 ευρώ, αναγνώστης του Cretalive καλείται να πληρώσει 1013 ευρώ!

Συνεχείς είναι οι δυσάρεστες εκπλήξεις για πολλούς καταναλωτές και στην Κρήτη, που παθαίνουν σοκ όταν ενημερώνονται για τον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος που φτάνει αυτή την περίοδο.
Τα ποσά που καλούνται να πληρώσουν, ανέρχονται στις καλύτερες των περιπτώσεων σε εκατοντάδες ευρώ και δημιουργούν μεγάλο «πονοκέφαλο».

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση αναγνώστη του Cretalive, ο οποίος, όπως αναφέρει παραθέτοντας τα σχετικά στοιχεία, για κατανάλωση λίγο πάνω από τα 200 ευρώ, καλείται να πληρώσει 1013 ευρώ!

Λογαριασμός ρεύματος

Όπως επισημαίνουν πολλοί καταναλωτές η πίεση γίνεται αφόρητη και η κρατική επιδότηση που ανακοινώθηκε δεν φτάνει να καλύψεις τις ανάγκες.

Λογαριασμός ρεύματος


Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, νέα αύξηση της τάξης του 18% καταγράφηκε το μήνα Νοέμβριο στη μέση χονδρεμπορική τιμή του ρεύματος.
Σύμφωνα με τα ανεπίσημα στοιχεία του ενεργειακού χρηματιστηρίου η μέση τιμή της προημερήσιας αγοράς ρεύματος τον περασμένο μήνα διαμορφώθηκε στα 233,8 ευρώ/MWh, έναντι 198,32 ευρώ/MWh τον Οκτώβριο.

Η νέα αύξηση της χονδρεμπορικής τιμής του ρεύματος αναμένεται να πυροδοτήσει επιπλέον αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος των καταναλωτών, οι οποίες θα γίνουν ορατές το επόμενο διάστημα. Να σημειωθεί πάντως ότι οι λογαριασμοί που καταφθάνουν αυτό το διάστημα στα νοικοκυριά περιλαμβάνουν τις αυξήσεις του Οκτωβρίου.


Δείτε επίσης

Ένας λογαριασμός ρεύματος για... εγκεφαλικό!

 Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ