Στάση εργασίας και γενική συνέλευση για το Σωματείο Εργαζομένων στο ΠαΓΝΗ

Στάση εργασίας και γενική συνέλευση για το Σωματείο Εργαζομένων στο ΠαΓΝΗ

Την Τετάρτη 31 Μαρτίου

Δίωρη στάση εργασίας από τις 8 έως τις 10 το πρωί, την Τετάρτη 31 Μαρτίου και γενική συνέλευση στο σαλόνι του νοσοκομείου, εξήγγειλε το Σωματείο Εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Σωματείου:

Ραγδαία είναι η εξάπλωση της πανδημίας κατά τη διάρκεια του τρίτου κύματος, με τα ενεργά κρούσματα στην Κρήτη να υπερβαίνουν τα 1.000 και τα δημόσια νοσοκομεία του νησιού να νοσηλεύουν πάνω από 130 κρούσματα τις τελευταίες μέρες.

Το τρίτο κύμα της πανδημίας και η νέα αναδιάταξη κλινικών, σύμφωνα με το νέο “επιχειρησιακό σχέδιο” που εφαρμόζει η διοίκηση υπό τις εντολές της 7ης ΥΠΕ και του Υπουργείου Υγείας, οξύνει τα προβλήματα και δημιουργεί αδιέξοδο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ως εδώ και μη παρέκει. Δεν αντιμετωπίζεται έτσι η πανδημία.

Το χρόνιο πρόβλημα υποστελέχωσης των δημόσιων δομών υγείας παραμένει και επιφέρει την εξουθένωση του προσωπικού από την παράταση του χρόνου εργασίας, τα πολλαπλά καθήκοντα, την αναστολή των αδειών, τη μείωση των ρεπό, τις συνεχείς μετακινήσεις μεταξύ COVID και non-COVID τμημάτων. Οι επικουρικοί που διορίστηκαν κατά την πανδημία δεν επαρκούν για να καλύψουν τα κενά, ενώ η πλειοψηφία τους θα απολυθεί μέχρι το τέλος του χρόνου.

Τα τακτικά ραντεβού στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας έχουν μειωθεί, οι προγραμματισμένες επεμβάσεις έχουν περιοριστεί τουλάχιστον κατά 50%, κλίνες (52 απλές και 13 ΜΕΘ στο ΠΑΓΝΗ) που προορίζονται για τη νοσηλεία νεφρολογικών, χειρουργικών κ.ά. ασθενών έχουν δεσμευθεί για τη νοσηλεία κρουσμάτων. Το αποτέλεσμα είναι η καθυστέρηση στη διάγνωση και θεραπεία χιλιάδων νόσων.

Τα προβλήματα αυτά είναι αποτέλεσμα της διαχρονικής πολιτικής κρατικής υποχρηματοδότησης της υγείας, της πολιτικής που λογαριάζει τις ανάγκες μας με κριτήριο το κόστος.

Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων ΠαΓΝΗ προκηρύσσει 2ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ την ΤΕΤΑΡΤΗ 31 ΜΑΡΤΗ 8ΠΜ έως 10πμ και καλείς ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στη ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ στις 8πμ στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΗ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ!

Διεκδικούμε:

  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις δημόσιες μονάδες υγείας!
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων!
  • Ενίσχυση της ΠΦΥ με μόνιμο προσωπικό, υποδομές, εξοπλισμό!
  • Ανάπτυξη ικανού αριθμού πλήρως στελεχωμένων εμβολιαστικών κέντρων στα πλαίσια της ΠΦΥ!
  • Απεμπλοκή των νοσοκομείων από τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού!
  • Συστηματική επιδημιολογική επιτήρηση με δωρεάν, μαζικά τακτικά επαναλαμβανόμενα τεστ στον πληθυσμό, σε εργασιακούς χώρους, σε δομές υγείας, σε σχολεία, με ευθύνη του κράτους, στα πλαίσια της ΠΦΥ. Τεστ σε όλους τους ασθενείς κατά την εισαγωγή τους στα νοσοκομεία!
  • Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας!
  • Επαναφορά της λειτουργίας των τακτικών ιατρείων, των χειρουργείων και όλων των κλινικών με πλήρη στελέχωση προσωπικού και εξασφάλιση ασφαλούς λειτουργίας!
  • Ένταξη στα ΒΑΕ. Ορισμός ως επαγγελματική ασθένεια της νόσησης των υγειονομικών από COVID-19!

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ