Το ΣτΕ δικαιώνει Αποκεντρωμένη, δήμο και ΤΑΛΩΣ: Aνοίγουν ξανά οι κινηματογράφοι

Newsroom
Newsroom

Η σχετική απόφαση δημοσιεύτηκε επίσημα την Τρίτη.

Ανοίγει ο δρόμος για την επαναλειτουργία των κινηματογράφων ΤΑΛΩΣ καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας με απόφαση του, η οποία δημοσιεύτηκε την Τρίτη, απορρίπτει την αίτηση αναστολής εκτέλεσης της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης που είχαν υποβάλλει οι εταιρείες Τεχνόπολις και Βιτσέντζος Κορνάρος με σκοπό να την προσβάλλουν.

Οι δύο εταιρείες είχαν προσφύγει στο ΣτΕ κατά της επίμαχης απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που είχε εγκρίνει ως νόμιμη την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Ηρακλείου για την σημειακή τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου στην περιοχή του ΤΑΛΩΣ. Με την προσφυγή αυτή ζητούσαν να ακυρωθεί και να μπλοκάρουν την επαναλειτουργία των κινηματογράφων του εμπορικού κέντρου.

Η συζήτηση στο ΣτΕ έγινε στις 22 Δεκεμβρίου και παρεμβάσεις υπέρ της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης έκαναν μεταξύ άλλων οι δικηγόροι των κινηματογράφων ΤΑΛΩΣ, η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου και ο δικηγόρος του δήμου Ηρακλείου κ. Μανόλης Καρνίκης, ο οποίος χειρίστηκε την υπόθεση.

Ο ίδιος μιλώντας στο Cretalive σχετικά με την απόφαση του ΣτΕ τόνισε ότι επικυρώνεται η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για την καθ’ όλα νόμιμη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Ηρακλείου, προχωρά κανονικά η σημειακή τροποποίηση του γενικού πολεοδομικού σχεδίου στην περιοχή και πλέον ανοίγει ο δρόμος για την επαναλειτουργία των κινηματογράφων στο ΤΑΛΩΣ.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ