Στη Βαλένθια το 2o ΕΠΑΛ για το πρόγραμμα erasmus plus, DiMAS

Στη Βαλένθια το 2o ΕΠΑΛ για το πρόγραμμα erasmus plus, DiMAS

Στην πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος συμμετείχαν 150 μαθητές και 10 καθηγητές από σχολεία της Ελλάδας, της Ισπανίας και της Σουηδίας

Στη Βαλένθια της Ισπανίας πραγματοποιήθηκε η τρίτη διακρατική συνάντηση των εταίρων που συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα #DIMAS. 

Η ανακοίνωση του 2ου Επαγγελματικού Λυκείου Ηρακλείου

Επιτέλους μετά τα lock down, πραγματοποιήθηκε η  τρίτη διακρατική συνάντηση των εταίρων που συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα #DIMAS (Digital Marketing in upper secondary education)  στη Βαλένθια της Ισπανίας στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου 2021.

Στο Erasmus+ program #DIMAS συμμετέχουν από την Κρήτη η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης Κρήτης, το 2ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου και το Πειραματικό Γενικό Λύκειο Πανεπιστημίου Κρήτης.

Συντονιστής του έργου είναι η MyDocumenta Creationes και συμμετέχουν ως εταίροι, τα Ισπανικά σχολεία Colegio Mas Camarena και Ies Dos Mares ,το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο της Κύπρου και ο οργανισμός Hälsinglands Utbildningsförbund από τη Σουηδία.

epal

Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις του σχολείου  Colegio Mas Camarena  και στο Laba College. Στις συναντήσεις συζητήθηκε η πορεία του έργου, η πιλοτική εφαρμογή του στα επιλεγμένα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, η αξιολόγηση της πιλοτικής εφαρμογής και οι προτάσεις για βελτίωση του αναλυτικού προγράμματος σπουδών καθώς και της ηλεκτρονικής πλατφόρμας e-portofolio.

Επίσης συζητήθηκε η πορεία του έργου τους επόμενους μήνες, έως την ολοκλήρωση του, και η τελική συνάντηση στην Κρήτη το Δεκέμβριο του 2021. Τέλος δόθηκε έμφαση στη διάδοση του έργου και την  προώθηση του, μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος. 

Στην πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος συμμετείχαν 150 μαθητές και 10 καθηγητές από σχολεία της Ελλάδας, της Ισπανίας και της Σουηδίας. Η πιλοτική εφαρμογή ολοκληρώθηκε με επιτυχία, πριν τη λήξη του σχολικού έτους 2020-21, παρά τις δύσκολες συνθήκες λόγω της πανδημίας του covid19 και την εφαρμογή της τηλεκπαίδευσης

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Dimas είναι ένα καινοτόμο πρόγραμμα που συνδυάζει τις ψηφιακές δεξιότητες με την επιχειρηματικότητα, μετατρέποντας τις ιδέες σε πράξη, προωθώντας την προσωπική ανάπτυξη, την κοινωνική ένταξη και την απασχόληση στη σύγχρονη κοινωνία της γνώσης.

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ