Στη Βουλή το ψήφισμα του Συμβουλίου της Κοινότητας Παλαικάστρου

Για τις περιοχές NATURA 2000 στην περιοχή

Ο Βουλευτής Λασιθίου Μανόλης Θραψανιώτης κατέθεσε κοινοβουλευτική αναφορά με αποδέκτη το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το ψήφισμα του Συμβουλίου της Κοινότητας Παλαικάστρου Σητείας και  φορέων της περιοχής.

Το Συμβούλιο και οι φορείς εκφράζουν  την απόλυτη διαφωνία τους  στις προτάσεις της Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης (ΕΜΠ) για τις περιοχές NATURA 2000 στην περιοχή τους.

Προτείνουν και με την στήριξη  του Δήμου Σητείας και όλων των Δημοτικών Παρατάξεων, η νέα μελέτη να λάβει σοβαρά υπόψη τις αντιρρήσεις, τις θέσεις και τις προτάσεις της τοπικής κοινωνίας, γιατί με την τωρινή πρόταση η περιοχή περιέρχεται σε οικονομικό, κοινωνικό και πληθυσμιακό μαρασμό. Τις προτάσεις του Υπομνήματος στηρίζει και η Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Σητείας.

Αναλυτικά η Αναφορά

Θέμα: «Ψήφισμα του Συμβουλίου της κοινότητας Παλαικάστρου Σητείας ν. Λασιθίου και λοιπών φορέων,  για τα προτεινόμενα μέτρα της Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης στις περιοχές NATURA 2000»

Ο Βουλευτής Λασιθίου κ. Μανόλης Θραψανιώτης καταθέτει  αναφορά το ψήφισμα του Συμβουλίου της Κοινότητας Παλαικάστρου του Δήμου Σητείας Λασιθίου και φορέων της περιοχής στο οποίο εμπεριέχεται και η πρόταση του Δήμου Σητείας, και αφορά τα προτεινόμενα μέτρα της Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης στις περιοχές NATURA 2000.

Το Συμβούλιο και οι φορείς εκφράζουν  την απόλυτη διαφωνία τους   στις προτάσεις της Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης (ΕΜΠ) για τις περιοχές NATURA 2000.

Όπως αναφέρουν, στα προτεινόμενα  μέτρα μπαίνουν με προχειρότητα επιπλέον περιορισμοί στις  δραστηριότητες και  πλήττουν την περιοχή τόσο οικονομικά όσο και κοινωνικά, ενώ δεν μπαίνει κανένας περιορισμός στην εγκατάσταση  νέων ΑΠΕ  (λειτουργούν οι περισσότερες εγκαταστάσεις ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε επίπεδο Κρήτης)  παρά την πάγια εκφρασμένη πολλάκις αρνητική θέση του Δήμου Σητείας και των τοπικών κοινωνιών.  Επίσης εξαιρούνται φωτογραφικά επενδύσεις στις περιοχές NATURA προς όφελος μόνο   μεγαλοεπενδυτών.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ