Στη Silicon Valley τρεις μαθήτριες από την Κρήτη
Μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας www.generationnext.vodafone.gr, εμπνεύστηκαν, πειραματίστηκαν και δημιούργησαν, υπό την καθοδήγηση του καθηγητή τους ένα «έξυπνο» γάντι.
Μία ομάδα τριών μαθητριών από τα Χανιά ήταν η μεγάλη νικήτρια στον πανελλήνιο διαγωνισμό Generation Next του Ιδρύματος Vodafone.
Οι μαθήτριες από το 6ο Γυμνάσιο Χανιών, Ιωάννα Μαργαριτάκη, Ζωή Μαρινάκη και Αλεξία Μπιτσαξή ανακάλυψαν τον μαγικό κόσμο του STEM, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας www.generationnext.vodafone.gr, εμπνεύστηκαν, πειραματίστηκαν και δημιούργησαν, υπό την καθοδήγηση του καθηγητή τους, Τίτου Σμυρνάκη, ένα «έξυπνο» γάντι. Το «Sign language glove», είναι μία smart συσκευή, που αναγνωρίζει την αλφάβητο της νοηματικής γλώσσας και διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ ατόμων που δεν γνωρίζουν τη νοηματική και ατόμων που αντιμετωπίζουν προβλήματα ακοής.
Τα συγχαρητήριά του για την πρωτιά αυτή, απευθύνει στις μαθήτριες ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νικόλαος Καλογερής, συγχαίροντας επίσης τον καθηγητή τους, κ. Τίτο Σμυρνάκη, ο οποίος καθοδήγησε το ερευνητικό τους πρότζεκτ, καθώς και τους γονείς των κοριτσιών, οι οποίοι στάθηκαν δίπλα τους καθ’όλη τη διάρκεια της εκπαίδευσής τους.
Οι μικρές ερευνήτριες εξασφάλισαν με τη νίκη τους ένα ταξίδι στη Silicon Valley.
Η «επόμενη γενιά», επισημάνει ο Αντιπεριφερειάρχης, μέσα από τέτοιες επιστημονικές-τεχνολογικές κατακτήσεις και καινοτόμες ανακαλύψεις, εμποτισμένες με κοινωνική ευαισθησία, μας δίνει ένα πολύ ελπιδοφόρο μήνυμα για το μέλλον. Το μήνυμα ότι τα παιδιά μας, μέσα από κοινή προσπάθεια και γόνιμες συνεργασίες, θα διαμορφώσουν μια καλύτερη κοινωνία, όπου οι ίσες ευκαιρίες δεν θα είναι πια ζητούμενο αλλά επίτευγμα.
- Χειροπέδες σε νεαρό ζευγάρι για την κάνναβη
- Ανοιχτή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στα Τσικαλαριά
- Πεζοπορία στα Στειακά χωριά