Στην αντεπίθεση για τις καταγγελίες για αγροζημιές και πυροβολισμούς

Στην αντεπίθεση για τις καταγγελίες για αγροζημιές και πυροβολισμούς

Τι υποστηρίζει η πλευρά του κτηνοτρόφου

Κάθε εμπλοκή στα όσα του αποδίδονται περί αγροζημιών αλλά και πυροβολισμών εκφοβισμού αρνείται ο κτηνοτρόφος σε βάρος του οποίου προ ημερών υποβλήθηκε μήνυση από ιδιοκτήτη βιολογικού ελαιώνα, ο οποίος καταγγέλλει ότι είδε την περιουσία του να καταστρέφεται από την εισβολή κοπαδιού.

Μία σοβαρή καταγγελία ανάμεσα σε άλλες που αφορούν γενικότερα την ανεξέλεγκτη βόσκηση σε διάφορες περιοχές της ενδοχώρας και τις εκτεταμένες αγροζημιές, ακόμα και την τρέχουσα περίοδο που η πανδημία κυριαρχεί.

Ο ιδιοκτήτης του ελαιώνα υπέβαλε μήνυση σε βάρος του κτηνοτρόφου, καταγγέλλοντας αφενός την καταστροφή που προκάλεσαν τα ζώα του στα ελαιόδεντρα του αφετέρου υποστηρίζει ότι έπεσαν και πυροβολισμοί για εκφοβισμό.

Εκ διαμέτρου αντίθετη είναι η εκδοχή που προβάλλει η πλευρά του κτηνοτρόφου δια της συνηγόρου του κ. Θεονύμφης Μπέρκη. Υποστηρίζει ότι τα όσα αποδίδονται από τον καταγγέλλοντα ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα και περνάει στην αντεπίθεση.

 Πιο συγκεκριμένα σε κείμενο που απέστειλε προς το Cretalive η κ. Μπέρκη υποστηρίζεται: «Καταρχήν όποιες αναφορές για παράνομους κτηνοτρόφους, άσχημες συμπεριφορές και τακτικές απέχουν μακρά από τον εντολέα μου,  ο οποίος δεν απασχολεί τις Αρχές, δεν τέλεσε την κατηγορούμενη πράξη και φυσικά αρνήθηκε ρητά από την αρχή την οποιαδήποτε εμπλοκή του στην πράξη αυτή. Αμέσως μετά την σύλληψη του έγινε έλεγχος από τις Αρχές και ουδέν σχετικό ανευρέθη, δεδομένου του ανυπόστατου της κατηγορίας από τον μηνυτή. Η καταγγελία είναι άκρως αναληθή και συκοφαντική, περίπου γελοία και δεδομένης της προσβολής που υπέστη ο εντολέας μου από τις πράξεις του μηνυτή, θα ασκηθούν οι ανάλογες αξιώσεις αποζημίωσης. Αντιθέτως άξιο λόγου είναι το γεγονός ότι σήμερα (χθες)  ο ίδιος ο μηνυτής απείλησε αισχρά τον εντολέα μου και τον πατέρα του άνευ αιτίας και αφορμής, προαναγγέλλοντας ιδιαίτερα δεινά για την οικογένεια τους, γεγονός για το οποίο υπεβλήθη σχετική μήνυση. Για να γίνει αντιληπτή η πραγματικότητα…».

 

 

*φωτογραφία αρχείου

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ