Ιχνηλατούνται οι επαφές του ιερέα που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό

Νοσηλεύεται με ήπια συμπτώματα σε ειδικά διαμορφωμένη πτέρυγα στο νοσοκομείο Ρεθύμνου

Σε 12 ανέρχονται πλέον τα κρούσματα κορωνοϊού στην Κρήτη, καθώς χθες, βρέθηκαν θετικοί στον ιό μια 23χρονη Ηρακλειώτισσα αλλά και ένας 58χρονος κληρικός, πρώτο κρούσμα του ιού στο Ρέθυμνο.

Ο κληρικός, κάτοικος κοινότητας του Δήμου Αμαρίου, αλλά εφημέριος  σε άλλη κοινότητα του ίδιου ωστόσο δήμου, νοσηλεύεται με ήπια συμπτώματα σε ειδικά διαμορφωμένη πτέρυγα στο νοσοκομείο Ρεθύμνου. Η κατάσταση της υγείας του χαρακτηρίζεται σταθερή. 

Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται η ιχνηλάτηση των επαφών του όπως προβλέπεται , προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ο ιός έχει προσβάλει άτομα με τα οποία είχε συναναστραφεί τις τελευταίες ημέρες.
Η οικογένεια έχει ήδη ενημερωθεί να παραμείνει κατ’οικον ενώ άμεσα θα γίνουν και τα απαραίτητα τεστ. Πέραν αυτών,θα ελεγχθεί το εργασιακό περιβάλλον τόσο του ασθενή ιερέα όσο και των μελών της οικογένειας του.

Συνεργείο της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου σε συνεργασία με τον δήμο Αμαρίου θα προχωρήσουν σε απολύμανση όλων των δημόσιων χώρων στο Γερακάρι.


Αναφορικά με την νεαρή φοιτήτρια τώρα, η ίδια παραμένει σε κατ'οίκον νοσηλεία με ήπια συμπτώματα, την ώρα που γιατροί παρακολουθούν στενά την πορεία της υγείας της.

Υπενθυμίζεται ότι στην Κρήτη έχει καταγραφεί και ένας θάνατος από την πανδημία του κορωνοϊού, αυτός του Γερμανού καθηγητή Andreas Hillbol, που έχασε την ζωή του ανήμερα της 25ης Μαρτίου σε ηλικία μόλις 42 ετών.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ