Στην αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου εκπρόσωποι των Επιτροπών Τουρισμού

Στην αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου εκπρόσωποι των Επιτροπών Τουρισμού

Τονίστηκε η ανάγκη σύμπραξης όλων των θεσμικών φορέων για την υποστήριξη του τουριστικού προϊόντος

Την ανάγκη σύμπραξης όλων των θεσμικών φορέων για την υποστήριξη του τουρισμού, στο Ρέθυμνο, ιδιαίτερα την τρέχουσα περίοδο της πανδημίας, επισήμαναν η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, Μαρία Λιονή και οι εκπρόσωποι των Επιτροπών Τουρισμού των δήμων της ΠΕ Ρεθύμνης, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα.

   Στο Ρέθυμνο, για την προώθηση και προβολή του τουριστικού προϊόντος, είναι ενεργή η συνεργασία δήμων και Περιφερειακής Ενότητας, με τους εκπρόσωπους των Επιτροπών Τουρισμού των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας να πραγματοποιούν συναντήσεις εργασίας ανά δήμο με στόχο την γνωριμία των μελών των Επιτροπών και ό,τι αφορά τις συνέργειες σε ζητήματα τουριστικής προβολής και ανάπτυξης. Σύμφωνα με ενημέρωση προς την κ. Λιονή, μέχρι στιγμής έχουν υλοποιηθεί συναντήσεις εργασίας στους Δήμους Μυλοποτάμου και Αγίου Βασιλείου και ακολουθούν οι Δήμοι Ρεθύμνου, Ανωγείων και Αμαρίου. Σύμφωνα με την κ. Λιονή, υπάρχει «ανάγκη σύμπραξης όλων των θεσμικών φορέων για την υποστήριξη του τουρισμού και πρέπει να ενισχυθεί μέσα από στοχευμένες και πολύ καλά μελετημένες δράσεις». Τόνισε μάλιστα, ότι μέσα από το έργο των Επιτροπών Τουρισμού του δήμου «θα εξαχθούν πολύτιμα συμπεράσματα προς αυτή την κατεύθυνση, τα οποία θα αξιοποιηθούν στο έπακρο από την Περιφέρεια Κρήτης στον στρατηγικό σχεδιασμό για τον τουρισμό το επόμενο διάστημα».

   Στο μεταξύ, ξεκινούν μαθήματα ελληνικών σε μετανάστες και πρόσφυγες στο Ρέθυμνο, από το Διαπολιτισμικό Μεσολαβητή του Κέντρου Κοινότητας, με στόχο, μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος, να εκπαιδευτούν ενήλικες μετανάστες και πρόσφυγες στην ελληνική γλώσσα και να εισαχθούν στον ελληνικό πολιτισμό. Σύμφωνα με την αρμόδια αντιδήμαρχο Δρ. 'Αννα Ελευθεριάδου-Γκίκα, η Διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών και το Κέντρο Κοινότητας του δήμου, θα λειτουργήσει τμήμα αρχαρίων, το οποίο θα απευθύνεται σε όσους έχουν μικρή ή και καμία επαφή με την ελληνική γλώσσα. Για πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Κέντρο Κοινότητας (Γερακάρη 24, πάροδος), στο τηλέφωνο 28310 51916 και στο e-mail: ken.koinotitas.reth@gmail.com.Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ρέθυμνο 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ