Στην απεργιακή συγκέντρωση καλεί το Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου

Newsroom
Newsroom

Μεθαύριο Μ.Τετάρτη 1η Μαΐου στις 11.00 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου

Κάλεσμα στην πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση, μεθαύριο Μ.Τετάρτη 1η Μαΐου στις 11.00 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου, απευθύνει το Εργατικό Κέντρο.


Η ανακοίνωση του Ε.Κ.Ρεθύμνου

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

                     Εργαζόμενοι, Άνεργοι και Συνταξιούχοι του Ρεθύμνου,

ΤΙΜΟΥΜΕ φέτος τα 138 χρόνια του εργατικού ξεσηκωμού στο Σικάγο και όλους τους ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ και τους ΝΕΚΡΟΥΣ της Εργατικής Τάξης. Τιμούμε την κορυφαία μέρα της Εργατικής Τάξης, μέρα Ειρήνης, Φιλίας και Αλληλεγγύης, μέρα Αγώνα  και Διεκδίκησης, μέρα Ενότητας και Πάλης των εργαζομένων όλου του κόσμου για την προστασία και διεύρυνση των εργατικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων.

ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΜΕ τους αγώνες των εργαζομένων και των λαών όλου του κόσμου για ΕΙΡΗΝΗ,  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΙΣΟΤΗΤΑ.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ τις Κυβερνητικές πολιτικές που σε συνδυασμό με την Ακρίβεια, συρρικνώνουν τα εργατικά και λαϊκά εισοδήματα, καθώς και την έλλειψη ασφάλειας στους χώρους εργασίας. 

Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ είναι καθαρή και αδιαπραγμάτευτη: Απαιτούμε αξιοπρεπή διαβίωση για όλους, με δίκαιους όρους αμοιβής και εργασίας σε συνθήκες υγείας και ασφάλειας!

ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ, απευθύνει προσκλητήριο ενότητας και αγώνα προς όλους τους Εργαζομένους, τους Συνταξιούχους, τους Ανέργους, καλώντας τους να συμμετέχουν στην Πρωτομαγιάτικη Απεργιακή Συγκέντρωση στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ την Μ. ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΜΑΪΟΥ στις 11 το πρωί.

                   ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ :

Αύξηση μισθών, πέραν του κατώτατου μισθού, για την προστασία της αγοραστικής δύναμης των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων νοικοκυριών.

Άμεσα επαναφορά της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και του προσδιορισμού του κατώτατου μισθού από τους εργαζόμενους και τους εργοδότες και αποκατάσταση όλων των προτεραιοτήτων του συλλογικού εργατικού δικαίου.

Αυστηρό θεσμικό έλεγχο και διαφάνεια του τρόπου διαμόρφωσης του κόστους, των τιμών και των περιθωρίων κέρδους σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα.

Πάταξη της κερδοσκοπίας σε όλες τις επιχειρήσεις βασικών κλάδων παραγωγής και εμπορίας βασικών αγαθών διατροφής και έκτακτη φορολογία επί των κερδών αλυσίδων super market και επιχειρήσεων ενέργειας και μεταφορών και τραπεζών.

Μείωση του ΦΠΑ για ένα χρόνο σε βασικά είδη διατροφής και διατίμηση σε βασικά αγαθά πρώτης ανάγκης των νοικοκυριών.

Διεύρυνση των δικαιούχων επιδότησης ενοικίου βάσει εισοδηματικών και κοινωνικών κριτηρίων για να αντιμετωπιστεί το υψηλό κόστος στέγασης.

Στελέχωση της Επιθεώρησης Εργασίας με το αναγκαίο προσωπικό.

Προστασία της αξιοπρέπειας, της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων, σωματικής και ψυχικής και αυστηρά μέτρα πρόληψης στους χώρους εργασίας.  

Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση χωρίς κρατικό και εργοδοτικό παρεμβατισμό. 

Δημόσιο και δίκαιο φορολογικό σύστημα με εγγυημένες συντάξεις και παροχές, προστασία των συνταξιοδοτικών-κοινωνικοασφαλιστικών παροχών, αυξήσεις στις συντάξεις και άμεση επιστροφή των παράνομων περικοπών των δώρων των κύριων και επικουρικών συντάξεων.

Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας.

Δημόσιο και καθολικό ισχυρό σύστημα υγείας και πρόσβαση όλων σε δημόσιες υπηρεσίες υγείας, πρόνοιας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης-Άμεση στελέχωση του Νοσοκομείου Ρεθύμνου και των Κέντρων Υγείας με Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό.

Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία για όλο τον λαό.

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!!  ΖΗΤΩ ΟΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ!!

 

 


 

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ρέθυμνο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ