Στην Αθήνα αντιπροσωπεία των εργαζομένων καθαριότητας Δ. Ηρακλείου

Με αφορμή τις κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕ - ΟΤΑ

Ο σύλλογος καθαριοτητας εργαζομένων και εργατοτεχνιτών Δήμου Ηρακλείου παραβρέθηκε στην Αθήνα για την στήριξη των δικαίων αιτημάτων για να παραμείνει  το επίδομα των Β.Α.Ε στους εργαζομενους τον ΟΤΑ καθώς και την 24 ώρη απεργία για τα Β.Α.Ε που έγινε στις 3 Οκτωβρίου 2018 της ΑΔΕΔΥ και με την συμμετοχή της ΠΟΕ-ΟΤΑ,παραβρέθηκε και στην απεργια στις 2 Οκτωβρίου 2018 για να συμπαρασταθεί στον αγώνα που κάνουν οι εργαζόμενοι στο Βοήθεια στο Σπίτι που είναι 15 χρόνια όμηροι τον επαλαμβανομενων συμβάσεων.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση:

"Ο Σύλλογος μας πραγματοποίησε και της συναντήσεις με τον πρόεδρο της ΠΟΕ-ΟΤΑ Νίκο Τράκα,όπου συζητήθηκαν τα θέματα περικοπής των Β.Α.Ε και την Αξιολόγηση, και εκφράσαμε της άποψης μας ρητος και κατηγορηματικος δεν θα δεχτούμε καμια περικοπή στα Β.Α.Ε και για της περαιτέρω μακρινες ενέργειες μας θα της πάρουμε μαζί με την ομοσπονδία της ΠΟΕ-ΟΤΑ.Στην συνάντηση που είχαμε με τον Βουλευτή του Συριζα κ.Σωκρατη Βαρδακη για τα θέματα άρθρο 82,όπου γνωρίζει το θέμα προσωπικά,αλλά και για τα Β.Α.Ε,αναφέρθηκε οτι το θέμα με τα 223 άτομα πανελλαδικά του άρθρου 82 του νομου 4483/2017 που λέει για την κάλυψη οργανικών θέσεων σε Ο.Τ.Α α’ βαθμού από προσωπικό που κατατάχθηκε σε προσωρινούς πίνακες διοριστέων του Α.Σ.Ε.Π.

 Θα περάσει την επόμενη εβδομάδα προς υπογράφη της οριστικής τους μονιμοποίησης.Για τα Β.Α.Ε δεσμεύτηκε οτι δεν ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ αλλά θα υπάρξει περικοπή για να χωρέσουν και άλλες ειδικότητες αφού ο προϋπολογισμός των Β.Α.Ε παραμένει ο ίδιος,εμείς συμφωνούμε να μπουν στο καθεστώς των Β.Α.Ε και άλλες ειδικότητες εργαζομένων, όμως χωρίς περικοπές,αλλά είναι θέμα της κυβερνησης να βρει κρατικούς πόρους για να τους ένταξη στο καθεστως των Β.Α.Ε αναφέρθηκε και οτι θα υπάρχουν κατηγορίες του επιδόματος Β.Α.Ε αναλόγως ειδικότητας,αλλά τα αυστηρά κριτήρια αξιολόγησης δεν τα γνωρίζει κανείς διότι το πόρισμα της 17 Μέλης επιτροπής έχει  παραδοθεί απ 30 Μάιου 2018 στα υπουργεία εσωτερικών,οικονομικών και ακόμα παραμένει ερμητικά κλειστό. 

Καλούμε τους Δημότες Ηρακλείου να μας συμπαρασταθούν στης δύσκολες ημέρες που θα έρθουν,και να γνωρίζουν οτι το μόνο όπλο μας ειναι οι απεργίες".

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση