Στην έκθεση «Άγιοι Βρακοφόροι και Φουστανελάδες» ο Δήμαρχος Ηρακλείου

Newsroom
Newsroom

Ο Δήμαρχος είχε την δυνατότητα να ξεναγηθεί στην έκθεση και να δει από κοντά τις συνολικά 46 αγιογραφίες από την Ελλάδα, τη Μικρά Ασία και τον Πόντο.

Την έκθεση «Άγιοι Βρακοφόροι και Φουστανελάδες» που φιλοξενείται στο Μουσείο Χριστιανικής Τέχνης στην Αγία Αικατερίνη Σιναϊτών , επισκέφθηκε το πρωί της Πέμπτης 8 Δεκεμβρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Ο Δήμαρχος είχε την δυνατότητα να ξεναγηθεί στην έκθεση και να δει από κοντά  τις συνολικά 46 αγιογραφίες από την Ελλάδα, τη Μικρά Ασία και τον Πόντο.

Δημαρχος

Την ξενάγηση έκανε η αρχαιολόγος και επιμελήτρια του Μουσείου Χριστιανικής Τέχνης Δρ Έφη Ψιλάκη.  Ανάμεσα στα σπάνια έργα χριστιανικής τέχνης, τα οποία για πρώτη φορά εκτίθενται συγκεντρωμένα , είναι ο φημισμένος Άγιος Γεώργιος Φουστανελάς από τα Ιωάννινα, οι Τέσσερις Νεομάρτυρες του Ρεθύμνου του Ιωάννη Φραγκόπουλου, ο Βρακοφόρος Άγιος Μανώλης των Σφακίων και πολλές ακόμα αγιογραφίες.

Ο Δήμαρχος συνεχάρη τους διοργανωτές για την έκθεση η οποία όπως τόνισε δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να δει έργα μοναδικής ομορφιάς και σημαντικές εικόνες που απεικονίζουν Νεομάρτυρες της ελληνικής Εκκλησίας με παραδοσιακές φορεσιές.

Η έκθεση θα λειτουργεί έως το τέλος Δεκεμβρίου .

 

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ