Στην κινητοποίηση για το νοσοκομείο Ιεράπετρας το ΚΚΕ

Newsroom
Newsroom

Πολυπληθές κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Μανώλη Συντυχάκη στο σημείο


Την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου πολυπληθές κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Συντυχάκη Μανώλη, βουλευτή του ΚΚΕ, συναποτελούμενο από τους Κοτσιφάκη Μαρία, δημοτικό σύμβουλο Ιεράπετρας και τον Δερμιτζάκη Κωστή συμμετείχε στην παλλαϊκή κινητοποίηση των Γεραπετριτών  για την υπεράσπιση του νοσοκομείου Ιεράπετρας ενώ είχε προηγηθεί νωρίτερα συνάντηση του κλιμακίου με το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου Ιεράπετρας.

συντυχάκης

Ο Μανώλης Συντυχάκης στην ομιλία του στην κινητοποίηση του λαού της Ιεράπετρας για την υπεράσπιση του νοσοκομείου  ανέδειξε την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης στην  υγεία, όπου οι σχεδιασμοί της  προβλέπουν  ένταση της εμπορευματοποίησης του νοσοκομείου ,  την  λειτουργία του  βάσει κόστους-οφέλους , την μετατροπή των ασθενών σε πελάτες , τελικά  την απαξίωσή του αφού δεν προβλέπεται καμιά ενίσχυση σε προσωπικό και εξοπλισμό . Με αυτό τον τρόπο το κλείσιμο που σχεδιάζουν θα έρθει σαν φυσική συνέχεια. Ο λαός  έχει την δύναμη όπως απέδειξε η συγκέντρωση και μπορεί να ανατρέψει όλους αυτούς τους σχεδιασμούς. Μπορεί να  καταργήσει στην πράξη κάθε σχέδιο για κλείσιμο του νοσοκομείου όταν είναι αποφασισμένος και ανυποχώρητος,  να απαιτήσει τις δομές της δημόσιας και δωρεάν υγείας που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του.  

Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό και να σταματήσει την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων  που θεωρεί την κρατική χρηματοδότηση στα νοσοκομεία κόστος για το κράτος  ενώ τα δις για τους πολεμικούς εξοπλισμούς για την δολοφονική μηχανή του ΝΑΤΟ  και την ενίσχυση των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων  τα έχει σε πρώτη προτεραίοτητα.Το ΚΚΕ χαιρετίζει τους αγώνες των εργαζομένων και του λαού της Ιεράπετρας  για την υπεράσπιση του νοσοκομείου. Στέκεται στην ίδια πλευρά με το δίκιο των λαϊκών οικογενειών  και παλεύει για την υπεράσπιση της αποκλειστικά δημόσιας και δωρεάν Υγείας για όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις , με εργαζόμενους με μόνιμη και σταθερή δουλειά, με επαρκή και σύγχρονο εξοπλισμό  και με αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση.

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ είχε προηγουμένς συναντηθεί με το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου όπου συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο Ιεράπετρας και οι εργαζόμενοι του διαχρονικά. Η τραγική κατάσταση του νοσοκομείου έχει  ενταθεί  κατά την διάρκεια των τελευταίων ετών όπου η κυβέρνηση της ΝΔ υλοποιεί το διαχρονικό σχέδιο της  ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης  της Δημόσιας  Υγείας, πέρνωντας την σκυτάλη από την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η οποία υπηρετώντας την ίδια στρατηγική διατήρησε την κρατική υποχρηματοδότηση, την "οριακή"  λειτουργία των δημόσιων δομών Υγείας. Η κυβέρνηση της ΝΔ παίρνοντας την σκυτάλη  υλοποιεί το «νέο ΕΣΥ» που φωτογραφίζει την περαιτέρω υποβάθμιση του νοσοκομείου Ιεράπετρας που φτάνει μέχρι και το κλείσιμο κλινικών και ολόκληρου του νοσοκομείου.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης  παρουσίασε την πρόταση του ΚΚΕ για την Δημόσια Υγεία που υπερασπίζεται τις σύγχρονες  υγειονομικές ανάγκες του λαού, απορρίπτει την υγεία-εμπόρευμα, δηλαδή την "καρδιά" της ανθυγιεινής πολιτικής των μέχρι τώρα κυβερνήσεων. Ανέδειξε ότι οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου δεν είναι μόνοι τους και σε συντονισμό με τους συναδέλφους τους και στις άλλες νοσοκομειακές δομές  του Λασιθίου και όλης της Κρήτης, μαζί με όλο το Λαό της περιοχής μας μπορούν να τα καταφέρουν. Προϋπόθεση ανάμεσα σε άλλα είναι η απόρριψη του "ρεαλισμού" των κυβερνήσεων που συντηρεί την υποχρηματόδοτηση, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, την εντατικοποίηση της εργασίας, την έλλειψη εξοπλισμού και τις προβληματικές, επικίνδυνες υποδομές.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ