Στην Κρήτη η 7η "σειρά" του σχολείου του ΝΑΤΟ

Στην Κρήτη η 7η "σειρά" του σχολείου του ΝΑΤΟ

Ολοκληρώθηκε η 7η εκπαιδευτική σειρά του σχολείου «Drafting, Production and Maintenance of NATO Standards and Doctrines» στην Κρήτη

Η 7η εκπαιδευτική σειρά του σχολείου «Drafting, Production and Maintenance of NATO Standards and Doctrines», πραγματοποιήθηκε από 4 έως και 8 Οκτωβρίου στην έδρα του Κέντρου Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής/NATO Maritime Interdiction Operational Training Center (ΚΕΝΑΠ/NMIOTC), στην Κρήτη.

   Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, την έναρξη των εργασιών του σχολείου χαιρέτησε ο νεοεκλεγμένος από τη Στρατιωτική Επιτροπή ΝΑΤΟ Έλληνας διευθυντής του NATO Standardization Office, υποστράτηγος Δημήτριος Σιγουλάκης.

   Στην εκπαίδευση, που παρασχέθηκε από εξειδικευμένους εκπαιδευτές του ΓΕΕΘΑ, της διοίκησης μετασχηματισμού ΝΑΤΟ και του γραφείου τυποποίησης ΝΑΤΟ, συμμετείχαν 25 αξιωματικοί ΝΑΤΟ «Standards Custodians», από 13 κράτη-μέλη, 7 φορείς της δομής διοίκησης του NATO και Κέντρα Αριστείας του ΝΑΤΟ.

νατο

   Το σχολείο έχει λάβει την ανώτατη πιστοποίηση από τη διοίκηση μετασχηματισμού της Συμμαχίας και εντάσσεται στο σχέδιο για την αναβάθμιση της εκπαίδευσης στην τυποποίηση ΝΑΤΟ, την επίβλεψη υλοποίησης του οποίου έχει αναλάβει το ΓΕΕΘΑ επ' ωφελεία της Συμμαχίας.

   Μέχρι σήμερα και σε συνολικό αριθμό 7 εκπαιδευτικών σειρών, έχουν εκπαιδευτεί στο ΚΕΝΑΠ 204 επιτελείς των κρατών-μελών και οντοτήτων της δομής διοίκησης της Συμμαχίας.

   Στο περιθώριο του σχολείου, την Τρίτη 5 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη των εκπαιδευομένων στην 115 Πτέρυγα Μάχης, όπου τους έγινε ενημέρωση και επίδειξη της εφαρμογής συμφωνιών τυποποίησης ενώ είχαν, επίσης, την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πτήση της ομάδας αεροπορικών επιδείξεων μεμονωμένου αεροσκάφους F - 16 «Ζευς».

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ