Στην Κρήτη η Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ

Στην Κρήτη η Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ

Σειρά επαφών και συσκέψεων της Κατερίνας Νοτοπούλου

Στην Κρήτη βρίσκεται σήμερα η Τομεάρχης Τουρισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου  - όπως έχει γράψει το cretalive - στο πλαίσιο επίσκεψης που διοργανώνει το Τμήμα Τουρισμού Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ.

Η κα. Νοτοπούλου βρέθηκε στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου και είχε σύσκεψη με την διοίκηση και τα σωματεία εργαζομένων στον κλάδο του Τουρισμού τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εξαιτίας των συνεπειών της Πανδημίας. 

Σε δηλώσεις της η Κατερίνα Νοτοπούλου τόνισε: "Τα πλέον εφιαλτικά σενάρια μοιάζουν να έχουν γίνει ζοφερή πραγματικότητα για τον ελληνικό τουρισμό, ο οποίος συμπαρασύρει σε ύφεση ολόκληρη την ελληνική οικονομία. Μαζί με την κρίση του κορωνοιου, οι επιλογές της κυβέρνησης να απορρυθμισει την αγορά, να εφαρμόσει ελαστικές σχέσεις εργασίας, να μειώσει μισθούς, να ωθήσει τους επιχειρηματίες σε απολύσεις, να βάλει τους εργαζόμενους  εκ περιτροπής εργασίας σε αναστολή, το να ζητά από εργαζόμενους να ζήσουν με επιδόματα πείνας και φτώχειας, και στην ουσία να κλείνει τα μάτια μπροστά στο πρόβλημα, δεν οδηγεί πουθενά αλλού, παρά μόνο στην καταστροφή! Είμαστε εδώ γιατί πιστεύουμε ότι πρέπει να μείνουμε όρθιοι.  Οι άνθρωποι που εργάζονται στον ελληνικό τουρισμό, συντηρούν οικογένειές, κι εκτός από αυτό, συντηρούν κι ολόκληρη την ελληνική οικονομία Άρα, θα πρέπει κατά προτεραιότητα να στηριχθεί ο ελληνικός τουρισμός, να στηριχθούν και οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι, και η προσφορά και η ζήτηση, προκειμένου να μπορέσει να ανακάμψει η ελληνική οικονομία: και να μην χάσει ένα σοβαρό εργαλείο αναπτυξιακό, που έχει στα χέρια της, και να μην πληγωθεί ακόμα περισσότερο το ελληνικό τουριστικό προϊόν. Το οποίο από τις αλλεπάλληλες γκάφες της κυβέρνησης πληγώνεται κάθε μέρα και περισσότερο και φτάνουμε στο σημείο να γινόμαστε διεθνώς ρεζίλι. Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει την κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών στο σύνολό και μέρος του μισθού των εργαζομένων, με υποχρέωση στον εργοδότη να καταλάβει ολόκληρο το υπόλοιπο  του μισθού. Να διατηρήσει θέσεις και σχέσεις εργασίας, ίδιες όπως ήταν νωρίτερα. Προτεραιότητα μας παραμένει η στήριξη της εργασίας. Και είναι αδιανόητο να πετιούνται τόσοι άνθρωποι στον δρόμο, να μένουν ακάλυπτοι εποχικοί εργαζόμενοι, εργαζόμενοι μιας ημέρας, άνθρωποι που είναι συνηθισμένοι στην επισφάλεια, αλλά ταυτόχρονα είναι και η δύναμη του ελληνικού τουρισμού, που είναι το συγκριτικό μας πλεονέκτημα". 

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Στέλιος Βοργιάς σημείωσε: "Βλέπουμε για άλλη μια να την πληρώνει η απασχόληση, να την πληρώνουν οι εργαζόμενοι. Πρέπει να παρθούν μέτρα ουσίας, έτσι ώστε να στηριχθούν και οι εργαζόμενοι και η επιχειρηματικότητα. Στην Ελλάδα δεν επιδοτείται η απασχόληση αλλά η ανεργία. Έχει δημιουργηθεί κομφούζιο ακόμα και με τις επαναπροσληψεις. Περιμένουμε άμεσα διευκρινιστικές εγκυκλίους.  Περνάνε επίσης αντεργατικά μέτρα με τα οποία εμείς δεν συμφωνούμε, όπως η εκ περιτροπής εργασία. Δεν μπορεί ένας εποχικά εργαζόμενος να αμειφθει με 535 ευρώ για πέντε μήνες. Δεν μπορεί να ζήσει. Ζητάμε λύσεις ουσίας, για να ξεπεράσουμε γρήγορα αυτό τον σκόπελο.  Πολύ φοβόμαστε ότι εάν δεν αλλάξει κάτι μετά τις 30/9, η ανεργία θα εκτοξευθεί.  Η εξέλιξη αυτή δεν θα είναι μόνο εις βάρος των εργαζομένων, αλλά και ολόκληρης της ελληνικής οικονομίας". 

νοτοπούλου εργατικό κέντρο

νοτοπουλου εργατικο

νοτοπούλου εργατικο

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα, στις 7.30 μ.μ, η κα. Νοτοπούλου θα έχει συνάντηση με τον Δήμαρχο Μαλεβιζίου Μενέλαο Μποκέα,   και στις 8 μ.μ. θα πάρει μέρος στην εκδήλωση που οργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ στο Γάζι για την παρουσίαση του προγράμματος  ΜΕΝΟΥΜΕ ΟΡΘΙΟΙ ΙΙ.

Την Τρίτη 23 Ιουνίου η Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ θα επισκεφτεί, στις 10.30 μ.μ, τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό, στις 11.30 μ.μ., τον Περιφερειάρχη  Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη στο κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης, όπου και θα έχει στη συνέχεια, στις 1 μ.μ,  μια σειρά επαφών με επιχειρηματίες του Τουρισμού της Κρήτης.

νοτοπούλου εργατικό κέντρο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ