Στην Οικονομική Επιτροπή της ΚΕΔΕ ο δήμαρχος Πλατανιά

Στην Οικονομική Επιτροπή της ΚΕΔΕ ο δήμαρχος Πλατανιά

Στη συνεδρίαση συζητήθηκε το σημαντικό θέμα της ανακατανομής και αύξησης των Κ.Α.Π, που αποτελούν την κύρια πηγή χρηματοδότησης των λειτουργικών εξόδων των Δήμων

Ο Δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης συμμετείχε, ως τακτικό μέλος, στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, που  πραγματοποιήθηκε δια ζώσης, μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα, στα γραφεία της Ένωσης στην Αθήνα.

Στη συνεδρίαση συζητήθηκε το σημαντικό θέμα της ανακατανομής και αύξησης των Κ.Α.Π, που αποτελούν την κύρια πηγή χρηματοδότησης των λειτουργικών εξόδων των Δήμων. Ο κ. Μαλανδράκης έθεσε υπόψιν της Επιτροπής και εν όψει του Τακτικού Συνεδρίου της ΚΕΔΕ, ότι βασική  παράμετρος σύμφωνα με την οποία θα πρέπει να  υπολογιστεί η ανακατανομή είναι οι παρεχόμενες υπηρεσίες από μεγάλο αριθμό Δήμων, όπως ύδρευση , άρδευση, αποχέτευση, αγροτική οδοποιία, μεγάλο αριθμό οκισμών κ.α, οι οποίες επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό τους, ενώ οι Κεντρικοί Μητροπολιτικοί Δήμοι δεν επιβαρύνονται από ανάλογες δαπάνες καθώς οι παραπάνω Υπηρεσίες παρέχονται από  άλλους Δημόσιους Οργανισμούς . Σύμφωνα με την πρόταση του κ. Μαλανδράκη, θα πρέπει να οριστούν κριτήρια που να υπολογίζουν όχι μόνο τις παραπάνω υπηρεσίες αλλά και τον βαθμό βαρύτητάς τους (στάθμιση), προκειμένου να έχει αποτέλεσμα η ανακατανομή της χρηματοδότησης. Επιπλέον, συζητήθηκε η παράταση των συμβάσεων των εργαζόμενων στους Δήμους λόγω COVID 19, μετά από αίτημα  του κ. Μαλανδράκη   και σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Παπαστεργίου αλλά και με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Εσωτερικών, επιβεβαιώθηκε η δυνατότητα παράτασης τους έως 30- 9-2021 ενώ εκφράστηκε η πρόθεση από το Υπουργείο να αποδεχτεί το αίτημα τόσο του Δήμου Πλατανιά και της ΠΕΔ Κρήτης αλλά και της ΚΕΔΕ για παράτασή τους έως τέλος του χρόνου.

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ