Στην Παλαιόχωρα το σκάφος με τους μετανάστες

Στην Παλαιόχωρα το σκάφος με τους μετανάστες

Θα φιλοξενηθούν στο κλειστό κολυμβητήριο Ακρωτηρίου

Στο λιμάνι της Παλαιόχωρας προσέγγισε τελικά το ιστιοφόρο με τους μετανάστες, που το πρωί της Κυριακής εντοπίστηκε να πλέει στα ανοικτά, νοτιοδυτικά του Νομού Χανίων.

Νωρίτερα και αφού είχε αποβιβάσει περίπου 11 άτομα στο Στόμιο, το σκάφος επιχείρησε να βγει σε διεθνή ύδατα, ωστόσο οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή δεν το επέτρεψαν.

Εντέλει στο σημείο έσπευσε το ναυαγοσωστικό σκάφος από την Αγία Γαλήνη, συνόδευσε το ιστιοφόρο και λίγο μετά τις 4 και μισή το απόγευμα, αποβίβασε και τους υπόλοιπους επιβαίνοντες στο λιμάνι της Παλαιόχωρας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του zarpanews.gr, στο σκάφος επιβαίνουν περίπου 70-80 άτομα, μεταξύ των οποίων υπάρχουν γυναίκες και παιδιά.

Παράλληλα, στο σημείο έχουν μεταφερθεί και οι πρώτοι 11 που αποβιβάστηκαν και έχει διαμορφωθεί ένας ειδικός χώρος πρώτης υποδοχής. Μεταξύ τους είναι και τρία παιδιά.

Σε όλους τους μετανάστες που έχουν εντοπιστεί, έχει παρασχεθεί η ανάλογη φροντίδα.

 

Θα φιλοξενηθούν στο κλειστό κολυμβητήριο Ακρωτηρίου

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως οι μετανάστες θα μεταφερθούν στο κλειστό κολυμβητήριο στο Ακρωτήρι Χανίων. Ήδη στο σημείο γίνονται οι απαραίτητες διεργασίες ώστε να μπορεί να τους στεγάσει προσωρινά, σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας του Δήμου Χανίων, Ελένη Ζερβουδάκη.

Παράλληλα, στο σημείο έχουν μεταφερθεί και οι πρώτοι 11 που αποβιβάστηκαν και έχει διαμορφωθεί ένας ειδικός χώρος πρώτης υποδοχής.

 

κλγδ

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ