Στην Πλατεία Ελευθεριας η Έκθεση έργων τέχνης των κρατουμένων

Στην Πλατεία Ελευθεριας η Έκθεση έργων τέχνης των κρατουμένων

Η έκθεση θα ξεκινήσει την Δευτέρα 10 Αυγούστου

Το Κατάστημα Κράτησης Αλικαρνασσού διοργανώνει για μια ακόμη φορά, την Ετήσια Έκθεση Έργων Τέχνης των κρατουμένων του, στην Πλατεία Ελευθερίας της πόλης του Ηρακλείου.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση:

"Η έκθεση θα ξεκινήσει την Δευτέρα 10 Αυγούστου 2020 και θα λήξει την Τρίτη 25 Αυγούστου 2020. Θα λειτουργεί καθημερινά από 9.00 έως 22.00, ενώ θα παραμείνει κλειστή την 15η και 16η  Αυγούστου, λόγω του εορτασμού της Παναγίας.

Σκοπός της έκθεσης είναι η παρουσίαση των έργων τέχνης των κρατουμένων προς την ευρύτερη κοινότητα και στόχοι η μείωση του στιγματισμού και των στερεοτύπων για τους κρατούμενους και τις φυλακές, καθώς και η οικονομική τους ενίσχυση από την πώληση των έργων τους.

Στην έκθεση θα εκτίθενται έργα από πηλό, ξύλο, κερί, σαπούνι, χάντρες, ανακυκλώσιμα υλικά και φυτά, ενώ θα συλλέγονται είδη ένδυσης και υπόδησης για τους άπορους κρατουμένους.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί με την συνδρομή του Δήμου Ηρακλείου που μας παραχώρησε τον χώρο και των εθελοντών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού που θα βοηθήσουν στην πώληση των έργων. Η συμβολή των παραπάνω φορέων είναι απαραίτητη και τους ευχαριστούμε εκ των προτέρων".


 

*Φωτογραφία αρχείου

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ