Στην Πρίνα μετά την πυρκαγιά ο Μ. Θραψανιώτης

Στην Πρίνα μετά την πυρκαγιά ο Μ. Θραψανιώτης

Συναντήθηκε με τον Διοικητή της Πυροσβεστικής κ. Μητσογιάννη, τους αξιωματικούς και το προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ενημερώθηκε για την κατάσταση

Την περιοχή Πρίνας - Μεσσελέρων επισκέφτηκε ο Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Μανόλης Θραψανιώτης, την Παρασκευή 23/7/2021 λόγω της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε.

Συναντήθηκε με τον Διοικητή της Πυροσβεστικής κ. Μητσογιάννη, τους αξιωματικούς και το προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ενημερώθηκε για την κατάσταση. Η φωτιά περιορίστηκε και δεν πήρε διαστάσεις, παρά τους ισχυρούς ανέμους, χάρη στην έγκαιρη και συντονισμένη προσπάθεια των δυνάμεων της πυροσβεστικής, επίγειων και εναέριων.

Ο Μανόλης Θραψανιώτης συναντήθηκε επίσης με τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου της Πρίνας κ. Μανώλη Καπαράκη και κατοίκους.

Κατά τη συζήτηση εκδήλωσαν τους φόβους τους, καθώς η μεγάλη πυρκαγιά του ‘93 άφησε τραυματικές εμπειρίες και επεσήμαναν την ανάγκη καθαρισμού των ρεμάτων καθώς και την δημιουργία ενός είδους « αντιπυρικής ζώνης » για την προστασία του χωριού, την συντήρηση των πυροσβεστικών κρουνών και την αξιοποίηση των υπογείων αποθεμάτων νερού. 

Δείτε επίσης

Σε ύφεση η μεγάλη φωτιά στην Ιεράπετρα - Τιτάνια η ολονύχτια μάχη των πυροσβεστών

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς και το Σάββατο στην Κρήτη

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Λασίθι

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ