Στήριξη από τους βουλευτές ζητούν οι ιδιοκτήτες καταλυμάτων στην Αν.Κρήτη

Στήριξη από τους βουλευτές ζητούν οι ιδιοκτήτες καταλυμάτων στην Αν.Κρήτη

Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ανατολική Κρήτης "Κνωσσός"

Επικοινωνία με τους Βουλευτές Ανατολικής Κρήτης είχε η Ομοσπονδία ΚΝΩΣΣΟΣ  για να τους προτρέψει  να στηρίξουν τα φλέγοντα οικονομικά αιτήματα που απασχολούν τις επιχειρήσεις του κλάδου, τα οποία ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας (ΣΕΤΚΕ)  κ. Τοκούζης  και ο Γ. Γραμματέας κ. Ευθυμίου παρουσίασαν με κάθε λεπτομέρεια στον Υπουργό των Οικονομικών στις 27/07/2020 σε καθορισμένο ραντεβού στο Υπουργείο.

Τα κυριότερα από αυτά  είναι:

  • Καθολική απαλλαγή από την προκαταβολή φόρου εισοδήματος για τις επιχειρήσεις του κλάδου μας για το έτος 2020.
  • Αναστολή προθεσμιών λήξης, εμφάνισης και πληρωμής αξιόγραφων
  • Χρηματοδότηση επιχειρήσεων μέσω του Προγράμματος του Ταμείου Επιχειρηματικότητας –ΤΕΠΙΧ ΙΙ ή ΙΙΙ και Δανείων κίνησης
  • Κρατική  χρηματοδότηση
  • Απαλλαγή των επιχειρήσεων μας από την καταβολή του Ενιαίου  Φόρου Ιδιοκτητών Ακινήτων ( ΕΝΦΙΑ ) για το έτος 2020.
  • Προσωρινή παύση όλων των πλειστηριασμών για τις επιχειρήσεις του κλάδου μας
  • Κάλυψη του μισθολογικού κόστους που αφορά τους εργοδότες , με ταυτόχρονη διατήρηση της εισφοράς υπέρ των εργαζομένων μέχρι την 31/12/2020,προκειμένου να διατηρηθούν οι υφιστάμενες θέσεις εργασίας.

Διανύουμε ίσως τη χειρότερη και δυσκολότερη σεζόν όλων των εποχών. Τα μικρά τουριστικά καταλύματα του κλάδου μας, βρίσκονται στο χείλος της καταστροφής, του οικονομικού μαρασμού και της πτώχευσης.

Οι πληρότητες στα μικρά τουριστικά καταλύματα δεν υπερβαίνουν το 15% , παρόλο που ενώ βρισκόμαστε ήδη στον Αύγουστο πάνω από το 50% των επιχειρήσεων – μελών μας δεν έχει μπει στη διαδικασία επανεκκίνησης για τη τρέχουσα χρονιά.

Βρισκόμαστε σε πολύ δύσκολη θέση και  ζητούμε την οικονομική στήριξη της κυβέρνησης και του Υπουργείου Οικονομικών για τα μικρά τουριστικά καταλύματα. Η χρηματοδότηση της ρευστότητας των επιχειρήσεων του κλάδου μας καθίσταται επιβεβλημένη, όπως επιβεβλημένη και χωρίς χρονοτριβές πρέπει να είναι και οι φορολογικές ελαφρύνσεις που θα παρέχουν τη δυνατότητα στους επιχειρηματίες να ανταπεξέλθουν στο δύσκολο χειμώνα που έπεται.  

Πέραν της απόλυτης στήριξης της Ομοσπονδίας μας στις θέσεις της Συνομοσπονδίας, πρόταση μας  όσον αφορά τον ΕΝΦΙΑ του 2020, είναι η οριστική απαλλαγή των επιχειρήσεων του κλάδου μας, μιας και χωρίς έσοδα (ή δραματικά μειωμένα) θα είναι αδύνατη η αποπληρωμή του εν λόγω φόρου. Και αν η οριστική απαλλαγή δεν είναι εφικτή να υλοποιηθεί, ας πραγματοποιηθεί μείωση του φόρου αναλογικά με τη μείωση του τζίρου της εκάστοτε επιχείρησης, βάσει των δηλωμένων εσόδων.

Κάνουμε πολύ μεγάλη προσπάθεια μήπως και αποφύγουμε την υπερχρέωση των επιχειρήσεων μας, όχι μόνο στην αγορά αλλά και στην εφορία.

Σε αυτό τον αγώνα προς επιβίωση , μαχητές είμαστε όλοι, ψάχνοντας σανίδες σωτηρίας για να μπορέσουμε να δούμε   τον Τουρισμό μας  να γίνεται ξανά  ο ΒΑΣΙΚΟΣ ΠΥΛΩΝΑΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ