Στήριξη ΠΑΜΕ στη συγκέντρωση των ξενοδοχοϋπαλλήλων

Στήριξη ΠΑΜΕ στη συγκέντρωση των ξενοδοχοϋπαλλήλων

Η συγκέντρωση θα γίνει την Πέμπτη 25 Ιουνίου

Η Τοπική Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ στηρίζει τη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ξενοδοχοϋπαλλήλων και άλλων εργαζομένων στον κλάδο του επισιτισμού και του τουρισμού την Πέμπτη 25/6 και ώρα 7μμ στο ΕΚΗ, μετά από κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα Εργαζομένων στον Επισιτισμό - Τουρισμό Ηρακλείου. Να μην περάσει η πρόκληση της νέας ΚΥΑ με την οποία η κυβέρνηση δίνει τα πάντα στους επιχειρηματικούς ομίλους, καταδικάζοντας στην εξαθλίωση χιλιάδες εργαζομένους. Να μην περάσει η πρόκληση εργοδοτικών συνδικαλιστών όπως της πλειοψηφίας του Σωματείου των Ξενοδοχοϋπαλλήλων να χαρακτηρίζουν την ΚΥΑ «δικαίωση των αιτημάτων των εργαζομένων».  

Η Τοπική Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ καλεί με τη σειρά της τα σωματεία Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Μαγείρων - Ζαχαροπλαστών, Επισιτισμού - Τουρισμού να πάρουν αποφάσεις για κλιμάκωση του αγώνα για να διασφαλιστεί το εισόδημα όλων με βάση τις ΣΣΕ, να μην εφαρμοστεί η εκ περιτροπής εργασία, να απαγορευτούν οι απολύσεις και να ακυρωθούν όσες έγιναν, για να μπουν όλοι οι εποχικά εργαζόμενοι στο ταμείο ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις και να στηριχτούν οι ελαστικά απασχολούμενοι, να παγώσουν οι οφειλές και οι λογαριασμοί σε ΔΕΗ, νερό, τηλέφωνο, εφορία και τράπεζες. Καλεί εργατικά σωματεία και συνδικάτα να στηρίξουν τη συγκέντρωση στα πλαίσια της ταξικής ενότητας και αλληλεγγύης τους στους συναδέλφους στον τουρισμό και τον επισιτισμό, απέναντι στην κοινή επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας στους εργαζομένους όλων των κλάδων.

Τώρα πρέπει να καταδικαστεί αποφασιστικά από όλους τους εργαζομένους και από το συνδικαλιστικό τους κίνημα και το νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση για τον περιορισμό, ακόμα και την απαγόρευση των διαδηλώσεων, δίνοντας ξανά όπως στις πιο μαύρες περιόδους που γνώρισε ο λαός μας στον αστυφύλακα το δικαίωμα να εποπτεύει και να κρίνει το περιεχόμενο της δράσης των συνδικάτων, να αποφασίζει ποια απεργία είναι νόμιμη και ποια ξεφεύγει από τα πλαίσια που βάζουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες, και ανάλογα να απαγορεύει τις κινητοποιήσεις και να διώκει τους αγωνιστές εργάτες. Να το χωνέψουν καλά κυβερνήσεις και κεφάλαιο: Ούτε ο «απεργοκτόνος» νόμος του ΣΥΡΙΖΑ και το ηλεκτρονικό φακέλωμα στα συνδικάτα πρωτύτερα, ούτε το τωρινό «μαύρο» νομοσχέδιο της ΝΔ θα βάλουν στον «γύψο» τους αγώνες των εργαζομένων. Απειθαρχούμε, με το σύνθημα:

«Εργάτη μπορείς, και αν το καταλάβεις θα γίνεις ο κυρίαρχος του πλούτου που παράγεις»

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ