Στήριξη στα αιτήματα των υγειονομικών από Αγροτικούς Συλλόγους

Στήριξη στα αιτήματα των υγειονομικών από Αγροτικούς Συλλόγους

Με αφορμή την αυριανή κινητοποίηση των υγειονομικών, σε κοινή ανακοίνωσή τους οι αγροτικοί σύλλογοι Αστερουσίων και Ηρακλείου και η επιτροπή Αγώνα Αγροτών Τυμπακίου αναφέρουν:

"Ενώ η πανδημία είναι σε εξέλιξη, με τον αριθμό των κρουσμάτων να παρουσιάζει αύξηση σε κάποιες περιοχές της χώρας, και στον δήμο Ηρακλείου και στους περιφερειακούς δήμους, οι δημόσιες δομές υγείας δεν έχουν θωρακιστεί, για να καλυφθούν οι σοβαρές χρόνιες ελλείψεις προσωπικού-υποδομών. 

Τα προβλήματα ήδη φαίνονται στα χωριά μας! Υπάρχουν σοβαρά προβλήματα με τον εμβολιασμό, με το ερήμωμα των αγροτικών ιατρείων. Αναγκάζουν σήμερα γέρους ανθρώπους, αύριο εμάς, να κινηθούμε με δική μας ευθύνη, δεκάδες χιλιόμετρα για να εμβολιαστούμε, να συνωστιστούμε σε 2 Κέντρα Υγείας, όλα κι όλα. Κυκλοφορούν φήμες για κρούσματα στα χωριά μας, μα ο ΕΟΔΥ είναι άφαντος, παρουσιάζεται αραιά και που σε κανένα κεφαλοχώρι για τη «μόστρα» ορισμένων τοπικών αρχόντων! Οι αγροτικές δουλειές συνεχίζουν και η αγροτιά μένει αθωράκιστη. Τα χωριά μας, τα σχολεία μας το ίδιο. Αν πάθουμε κάποιο εργατικό ατύχημα στο χωράφι πρέπει να τρέχουμε στο Ηράκλειο, για χρόνιο πρόβλημα υγείας πρέπει να τρέχουμε στο Ηράκλειο, για έκτακτο πρόβλημα υγείας το ίδιο!

Δεν υπάρχει ετοιμότητα και σχεδιασμός για την ενιαία και ολοκληρωμένη λειτουργία των Κέντρων Υγείας, του εμβολιασμού στην ύπαιθρο. Υπάρχουν μεγάλα κενά και ελλείψεις σε προσωπικό, υλικά, εμβόλια και υποδομές στα Κέντρα Υγείας, που θα έπρεπε να είναι η πρώτη γραμμή άμυνας του πληθυσμού στην ύπαιθρο!

Πρόκειται για εγκληματική πολιτική! Όπως βάζει μπροστά τις «αντοχές τις οικονομίας», που δεν βαστά την ενίσχυση του εισοδήματος του βιοπαλαιστή αγρότη, έτσι δεν βαστά και την υγεία του και της οικογένειάς του, όταν για το 2021, χρονιά πανδημίας, το κράτος προϋπολόγισε 600 εκατομμύρια ευρώ λιγότερα για την υγεία και 90 εκατομμύρια ευρώ λιγότερα για την πρωτοβάθμια υγεία. Μια κατάσταση για την οποία είναι υπεύθυνες όλες οι κυβερνήσεις, με το κλείσιμο νοσοκομείων, την πολιτική της υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης!

Δίνουμε δυναμική απάντηση στα ψέματα της κυβέρνησης για τάχα θωράκιση των δημόσιων δομών υγείας. Αγωνιζόμαστε όλοι μαζί, εργάτες, αγρότες και επαγγελματίες για ένα αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας, που να παρέχει σε όλους και παντού υπηρεσίες σύγχρονες και με κριτήριο την κάλυψη των αναγκών μας.

Απαιτούμε:

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες. Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις
  • Ουσιαστικά εργασιακά δικαιώματα και μέτρα προστασίας για τους.
  • Άμεση απεμπλοκή των νοσοκομείων από τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού.
  • Εδώ και τώρα να λειτουργήσουν όλα τα Κέντρα Υγείας, τα περιφερειακά/αγροτικά ιατρεία με το επαρκές προσωπικό, υλικά και υποδομές, ώστε να λειτουργήσουν και ως εμβολιαστικά κέντρα και να γίνονται οι εφημερίες του κανονικά. Άμεσες προσλήψεις, άμεση ενίσχυση σε αναγκαία υλικά και υποδομές!
  • Να οργανωθούν κινητές μονάδες του Κέντρου Υγείας για μαζικά τεστ και εμβολιασμό στα χωριά της περιοχής.
  • Ισχυρή Δημόσια Υγεία με επαρκή στελέχωση και κρατική χρηματοδότηση".

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ