Στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης για την αποκατάσταση του Αγίου Αντωνίου στο Καστέλλι

Στη συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης συμμετείχαν ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Γιώργος Πιτσούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιώργος Παπαδάκης.

Τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης για την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης του κεντρικού ενοριακού ναού του Αγίου Αντωνίου στο Καστέλλι Πεδιάδος, εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, κατά τη διάρκεια συνάντησης με εκπροσώπους των τοπικών φορέων.

Όπως επισημάνθηκε στη συνάντηση, η ενορία και το εκκλησιαστικό συμβούλιο έχουν ήδη προχωρήσει σε σημαντικό βαθμό τις εργασίες αποκατάστασης του σεισμόπληκτου ναού με ίδιους πόρους. Μετά την εξάντληση των διαθέσιμων πόρων, ζητήθηκε η συνδρομή της Περιφέρειας. Ο Σταύρος Αρναουτάκης δεσμεύτηκε πως η Περιφέρεια Κρήτης θα σταθεί αρωγός και θα συμβάλει έμπρακτα στην προσπάθεια, ώστε να ολοκληρωθεί το έργο στον ιστορικό και κεντρικό ναό της περιοχής.

Στη συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης συμμετείχαν ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Γιώργος Πιτσούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιώργος Παπαδάκης.

Εκ μέρους της τοπικής κοινωνίας και των φορέων παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Βασίλης Κεγκέρογλου, η Χωρική Αντιδήμαρχος Καστελλίου Γεωργία Αποστολογιωργάκη, ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου π΄ Εμμανουήλ Παπακανδεράκης, ο προϊστάμενος της Ενορίας Αρχιμανδρίτης Ιερόθεος Χιώτης, η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καστελλίου Μαρία Σκουλούδη, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Νίκος Δαμιανάκης, η Διευθύντρια του ΚΑΠΗ Καστελλίου Καλλιόπη Παπαδάκη και μέλη των παραπάνω τοπικών φορέων.
 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο
 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση