Στήριξη του λιανικού εμπορίου ζητά η ΟΕΣΚ

Στήριξη του λιανικού εμπορίου ζητά η ΟΕΣΚ

Το λιανικό εμπόριο είναι αδικημένο, τονίζει η Ομοσπονδία

Επιστολή με την οποία ζητά στήριξη του λιανικού εμπορίου μέσω των επιδοτούμενων προγραμμάτων ΠΕΠ Κρήτης απέστειλε η  Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτη στον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη.

Αναλυτικά η επιστολή: 

Το εμπόριο είναι ο κλάδος που υπέστη τη μεγαλύτερη ζημιά μέσα σε αυτήν την υγειονομική κρίση και το πιο αδικημένο κομμάτι του οικονομικού κυκλώματος.  Η επόμενη μέρα του εμπορίου είναι ήδη επιβαρυμένη από την παντελή έλλειψη ρευστότητας, τα συσσωρευμένα χρέη της πανδημίας, το αδιάθετο εμπόρευμα και την αλλαγή στις συνήθειες των καταναλωτών που στρέφονται ολοένα και περισσότερο στις ηλεκτρονικές αγορές.

Βρισκόμαστε σε ένα αδιέξοδο με πολλά χρέη τη στιγμή που άλλοι κλάδοι της οικονομίας εντάσσονται στα Προγράμματα Επανεκκίνησης της αγοράς όπως η Εστίαση, ο Τουρισμός κλπ τα συναρμόδια υπουργεία κρίνουν – χωρίς να εξηγούν επαρκώς το «γιατί» - ότι το λιανεμπόριο δεν χρήζει ανάλογης στήριξης, δημιουργώντας για μια ακόμη φορά αίσθημα αδικίας στους μικρομεσαίους εμπόρους.

Πλέον οι ΑΝΤΟΧΕΣ έχουν ΕΞΑΝΤΛΗΘΕΙ, οι ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί στους συναδέλφους δεν είναι μόνο για την κάλυψη των υποχρεώσεων των μικρών επιχειρήσεών τους, αλλά και του ίδιου του ΒΙΟΠΟΡΙΣΜΟΥ τους.

Αναμένουμε τις δικές σας ενέργειες με την πεποίθηση ότι θα πράξετε τα δέοντα αυτή την δύσκολη περίοδο, για τη  στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας,  μέσω των επιδοτούμενων προγραμμάτων ΠΕΠ Κρήτης και αυτή τη φορά θα πρέπει να ενισχυθεί το λιανικό εμπόριο που είναι αδικημένο σε σχέση με τον τομέα του τουρισμού και της εστίασης, για να  αποφύγομε τα λουκέτα.    

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ