Στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας Μιχάλης Καραμαλάκης

Newsroom
Newsroom

«Τιμούμε τα θύματα του Μικρασιατικού Ελληνισμού και συγχαίρουμε τους απογόνους τους για την προσφορά τους στον τόπο μας.»

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου και επικεφαλής της παράταξης «Ηράκλειο, η Πόλη μας», Μιχάλης Καραμαλάκης, συνοδευόμενος από υποψηφίους του συνδυασμού, έδωσε το «παρών» στο μνημόσυνο και τη δοξολογία που τελέστηκε στην μνήμη των πεσόντων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά. Εν συνεχεία, με την συμμετοχή Κλήρου, και παρουσία Πολιτικών, Στρατιωτικών Αρχών, Περιφέρειας, Δήμου και Μικρασιατικών συλλόγων, συμμετείχε στην επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο Μικρασιατικού Ελληνισμού, την οποία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ευγένιος, ενώ κατέθεσε και στεφάνι τιμώντας την ημέρα εθνικής μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό κράτος.

Στο μήνυμα του για την Ημέρα Μνήμης του Μικρασιατικού Ελληνισμού ο Μιχάλης Καραμαλάκης δήλωσε: «Τιμάμε σήμερα την επέτειο των 101 χρόνων από τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας. Ένα και πλέον αιώνα μετά, η μνήμη για τα τραγικά γεγονότα που βίωσαν οι Μικρασιάτες παραμένει άσβεστη. Τιμούμε τα θύματα του Μικρασιατικού Ελληνισμού και συγχαίρουμε τους απογόνους τους για την προσφορά τους στον τόπο μας.»

Καραμαλάκης Εκλογές 2023

Καραμαλάκης Εκλογές 2023

Καραμαλάκης Εκλογές 2023

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ