Στις κινητοποιήσεις της Πρωτομαγιάς και οι συνταξιούχοι του Ρεθύμνου

Στις κινητοποιήσεις της Πρωτομαγιάς και οι συνταξιούχοι του Ρεθύμνου

Σε ανακοίνωσή τους ζητούν την επαναφορά των συντάξεων στα επίπεδα του 2012

Στις κινητοποιήσεις που διοργανώνονται στο Ρέθυμνο για την Πρωτομαγιά, δηλώνουν ότι θα συμμετάσχουν οι συνταξιούχοι ΙΚΑ του νομού Ρεθύμνου.

Στη σχετική τους ανακοίνωση επισημαίνουν:

"Η Διοίκηση της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ρεθύμνου, χαιρετίζει τις απεργιακές και λοιπές εκδηλώσεις για τον γιορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς που αποφάσισε το Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου και η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ, για την Παρασκευή 1η ΜΑΗ 2020 αποτίοντας έτσι τον οφειλόμενο φόρο τιμής στην ιστορία, τους αγώνες, τις θυσίες, τους αγωνιστές  και τους νεκρούς της εργατικής τάξης.

Κάτω από τις πρωτόγνωρες συνθήκες της υγειονομικής κρίσης, λόγω της πανδημίας του Κορονοϊού COVID-19, το Εργατικό και Συνταξιουχικό Συνδικαλιστικό Κίνημα της χώρας έχει χρέος να προασπίσει τα συμφέροντα και να διεκδικήσει τα δίκαια αιτήματα τόσο των εργαζομένων όσο και των συνταξιούχων.

Οι συνταξιούχοι του Ρεθύμνου, πάντα στην πρώτη γραμμή στους συνδικαλιστικούς και κοινωνικούς αγώνες, δηλώνουμε και πάλι ΠΑΡΟΝΤΕΣ και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από την Κυβέρνηση:

Να προχωρήσει στην επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν τους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους της χώρας, 
Να καταργήσει κάθε αντεργατική και αντιασφαλιστική διάταξη και ρύθμιση,
Να θωρακίσει τα εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων απέναντι στην εργοδοσία και το μεγάλο κεφάλαιο, 
Να αποκαταστήσει τις συντάξεις στα επίπεδα του 2012 καταργώντας όλες τις παράνομες και αντισυνταγματικές περικοπές των συντάξεων και να χορηγήσει τα αναδρομικά σε όλους ανεξαιρέτως τους συνταξιούχους.
Να στελεχώσει με το απαραίτητο ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό το Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας του Ρεθύμνου αλλά και όλης της χώρας και να εφοδιάσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας με όλα τα σύγχρονα μέσα για την εξυπηρέτηση του λαού μας. 
 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ