Στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο αντιπροσωπεία του Κινήματος Αλλαγής

Στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο αντιπροσωπεία του Κινήματος Αλλαγής

Αντιπροσωπεία του Κινήματος Αλλαγής αποτελούμενο από τον Βουλευτή Βασίλη Κεγκέρογλου, τον Γραμματέα Ν.Ε. Αντώνη Ζαχαριουδάκη, τον υπεύθυνο Τομέα Υγείας της Ν.Ε. Μανόλη Αχλαδιανάκη, το μέλος Ν.Ε. Μιχάλη Φακουρέλη αλλά και τον ομότιμο καθηγητή του Πανεπιστημίου Κρήτης Τάσο Φιλαλήθη, επισκέφθηκε σήμερα το Βενιζέλειο Νοσοκομείο και συναντήθηκε με τον Διοικητή Κωνσταντίνο Τερζάκη, τον πρόεδρο του επιστημονικού συμβουλίου Νίκο Ανδρουλάκη, τον διευθυντή και τους προϊσταμένους της Ιατρικής, Τεχνικής και Νοσηλευτικής Υπηρεσίας. Στη συνέχεια  συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της Ένωση Εργαζομένων Γιώργο Χονδροζουμάκη και μέλη του Δ.Σ.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση:

"Η διοίκηση και οι υπηρεσιακοί προϊστάμενοι, ενημέρωσαν για τον απολογισμό της δραστηριότητας του Νοσοκομείου το 2019, τον τρόπο οργάνωσης για την αντιμετώπιση των περιστατικών covid-19, την μετεγκατάσταση των κλινικών και του προσωπικού τους στο νέο κτίριο καθώς και για την ανακαίνιση – αναβάθμιση του παλαιού κτιρίου. 

Τέθηκε επίσης η αναγκαιότητα νέου οργανογράμματος, η ενίσχυση του τακτικού προϋπολογισμού με πρόβλεψη δαπανών για τις ανάγκες που προκύπτουν, υλικοτεχνικές υποδομές κλπ. καθώς και η ανάγκη για ταχύτερη διεκπεραίωση των διαγωνισμών για την απόκτηση ιατρικού τεχνολογικού εξοπλισμού.

Από την Ένωση Εργαζομένων τέθηκαν τα θέματα του νέου οργανογράμματος και της στελέχωσης του νοσοκομείου, τόσο των κλινικών όσο και των υπηρεσιών, την ανάγκη αξιοποίησης με σταθερή σχέση εργασίας του επικουρικού προσωπικού που υπηρετεί χρόνια και για άλλα εργασιακά θέματα.

Το κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής από την πλευρά του, ενημέρωσε για την πρωτοβουλία που πήρε η Πρόεδρος Φώφη Γεννηματά για την αναγέννηση του ΕΣΥ, που αποτελεί εμβληματικό έργο του ΠΑΣΟΚ, την επεξεργασία συγκεκριμένου πλαισίου, το οποίο ήδη έχει τεθεί σε διαβούλευση αλλά και για τις τροπολογίες που κατέθεσαν οι Βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής για την:

  • Έμπρακτη αναγνώριση του έργου και της κοινωνικής προσφοράς του προσωπικού του ΕΣΥ και του Εθνικού Συστήματος Κοινωνικής Φροντίδας με την  ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά και
  • Αυτοτελή φορολόγηση των εφημεριών του ιατρικού προσωπικού του ΕΣΥ

Επιπλέον ο Βουλευτής δεσμεύτηκε, τόσο στη Διοίκηση όσο και στους εργαζόμενους, ότι θα προχωρήσει σε κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις για:

  1. Το νέο οργανισμό του Βενιζελείου Νοσοκομείου
  2. Την στελέχωση για την κάλυψη των κενών που ήδη υπάρχουν 
  3. Την λειτουργία υπηρεσιακού συμβουλίου για το Βενιζέλειο Νοσοκομείο
  4. Την εφαρμογή της νομοθεσίας για την επιλογή των προϊστάμενων μετά από κρίση και όχι με ανάθεση
  5. Την αντιμετώπιση του προβλήματος των επικουρικών που εργάζονται πολλά χρόνια και δεν εντάχθηκαν στους πίνακες επιτυχόντων.
  6. Την ένταξη της μεγάλης ανακαίνισης-αναβάθμισης του παλαιού κτιρίου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα

Τέλος συζητήθηκε το θέμα της αξιοποίησης του κτιρίου του Πανανείου, που είχε ξεκινήσει με την ανακατασκευή από τον ΟΑΝΑΚ με πρόεδρο τον Βασίλη Κεγκέρογλου το 2003 αλλά ενίοτε εγκαταλείφθηκε το εγχείρημα. 

Ο Διοικητής ενημέρωσε για την πρόσφατη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου σχετικά με την αξιοποίηση του Πανανείου για Κέντρο Ημέρας για τον Αυτισμό, Κέντρο ανακουφιστικής φροντίδας, υποστήριξης και αποκατάστασης, χρονίως πασχόντων (καρκινοπαθών και μη) και ασθενών με κινητικά προβλήματα, Αυτοτελή Μονάδα Ημερήσιας Φροντίδας και Σταθμός αιμοδοσίας και Κέντρο αιμοληψιών και ο Βουλευτής, λόγω και του ιδιαίτερου ενδιαφέροντος του για την αξιοποίηση του Πανανείου, δεσμεύτηκε για κοινοβουλευτική παρέμβαση".


Βενιζέλειο ΚΙΝΑΛ

Βενιζέλειο ΚΙΝΑΛ

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ