Στο επίκεντρο έργα υποδομών των Χανίων

Στο επίκεντρο έργα υποδομών των Χανίων
Newsroom
Newsroom

Στο Υπουργείο Υποδομών η Ντόρα Μπακογιάννη

Τα μεγάλα θέματα υποδομών που απασχολούν την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων βρέθηκαν στο επίκεντρο των επαφών που είχε η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη στο Υπουργείο Υποδομών, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νίκου Καλογερή και υπηρεσιακών παραγόντων. 

Σε ανάρτησή της στο Facebook η κ. Μπακογιάννη ανέφερε:

"Σήμερα είχαμε συνάντηση εργασίας με τον υφυπουργό υποδομών Γιώργο Καραγιάννη, με την παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νίκου Καλογερή και υπηρεσιακών παραγόντων, για τα μεγάλα θέματα υποδομών της Π.Ε. Χανίων.
Συζητήσαμε για τη χάραξη του νέου ΒΟΑΚ δυτικά των Χανίων έως την Κίσσαμο και το νέο δρόμο σύνδεσης του ΒΟΑΚ με το Αεροδρόμιο Χανίων, όπου διαπιστώσαμε τη σημαντική πρόοδο των μελετών αυτών των έργων. 
Έθεσα το ζήτημα της παράκαμψης Κισσάμου, ως έργο ύψιστης σημασίας, το οποίο πρέπει να υλοποιηθεί ταυτόχρονα με το νέο ΒΟΑΚ, διαφορετικά οι επιπτώσεις στην κυκλοφορία της πόλης της Κισσάμου θα είναι μεγάλες και δυσεπίλυτες. Ο υφυπουργός υποδομών δεσμεύτηκε να εξετάσει το θέμα και να απαντήσει σύντομα.
Επίσης μας ενημέρωσε ότι αναμένεται η έγκριση από τη διυπουργική επιτροπή ΣΔΙΤ του έργου του Φράγματος Ταυρωνίτη και συνοδών έργων με προϋπολογισμό 365 εκατ. ευρώ. 
Επιπλέον ενημερωθήκαμε ότι άνοιξαν οι προσφορές του διαγωνισμού για το έργο οδικής ασφάλειας Γεωργιούπολη – Πετρές, και προχωρούν και οι αποκαταστάσεις του ΒΟΑΚ.
Τέλος για την κατασκευή της νέας γέφυρας Κερίτη, μετά τις τελευταίες εγκρίσεις ξεκινάει η διαδικασία ανάθεσης με προϋπολογισμό 7,5 εκατ. ευρώ.
Θέλω να ευχαριστήσω τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών Kostas Karamanlis, τον υφυπουργό υποδομών Γιώργο Καραγιάννη και όλους τους υπηρεσιακούς παράγοντες για την ενδελεχή ενημέρωση και κυρίως για την ταχύτητα με την οποία προχωρούν τα έργα υποδομής του νομού Χανίων". 

Ντόρα Μπακογιάννη

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ