Στο "μικροσκόπιο" τα επίκαιρα ζητήματα δημοσίων συμβάσεων στα νοσοκομεία

Newsroom
Newsroom

Ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο

Ημερίδα με κεντρικό θέμα «Επίκαιρα ζητήματα δημοσίων συμβάσεων στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ», διοργάνωσε το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, σε συνεργασία με την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης και την Περιφέρεια Κρήτης.

Στην ημερίδα παραβρέθηκε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, που μεταξύ άλλων τόνισε ότι "η υγεία είναι υπόθεση όλων μας και προτεραιότητα της Κυβέρνησής μας αποτελεί η συνεχής βελτίωση των συνθηκών εργασίας για το προσωπικό του ΕΣΥ και η παροχή των πιο ποιοτικών και αποτελεσματικών υπηρεσιών προς τον πολίτη".

Η ημερίδα απευθυνόταν σε διοικητικά υπεύθυνους, στελέχη και εργαζόμενους των νοσοκομείων της Κρήτης και ήταν ανοιχτή σε φορείς του Δημόσιου Τομέα.

Σκοπός της ημερίδας ήταν να αποτελέσει την αρχή μιας πολυεπίπεδης συνάντησης όλων όσων δραστηριοποιούνται στον τομέα των Δημοσίων Συμβάσεων στα νοσοκομεία του ΕΣΥ στην Κρήτη.

nosokomeia1

Για την Περιφέρεια Κρήτης, όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης το εγχείρημα για τη στήριξη της Δημόσιας Υγείας στη χώρα, απαιτεί εκτεταμένο διάλογο, ευρεία συναίνεση, συμμετοχή των εμπλεκόμενων φορέων και, πρωτίστως, ισχυρή πολιτική βούληση, και ότι, «με αυτό το δεδομένο τα τελευταία δύο χρόνια  προχωρήσαμε στην ενίσχυση και τον εκσυγχρονισμό των νοσοκομείων και των δομών υγείας της Κρήτης, με την προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και την αναβάθμιση κτηριακών υποδομών σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας.»

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης παράλληλα πρόσθεσε, πως, τη δεδομένη χρονική στιγμή μέσα από την απαιτούμενη εξασφάλιση της χρηματοδότησης των νοσοκομείων της Κρήτης από την Πολιτεία, αλλά και μέσα από τη διαρκή κατάρτιση και επιμόρφωση των διοικητικών στελεχών, αναφορικά με το ζήτημα των δημοσίων συμβάσεων, μπορεί να διασφαλιστεί πως σε κάθε σημείο του νησιού η πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια φροντίδα να είναι σε θέση να παρέχει υψηλές υπηρεσίες σε όλους.

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Αρναουτάκης,  ευχαρίστησε τους οργανωτές, τους φορείς, τους εργαζόμενους στην υγεία για το σπουδαίο έργο που επιτελούν, επισημαίνοντας την συνέχιση και ενίσχυση της συνεργασίας για την υγειονομική θωράκιση της Κρήτης αναδεικνύοντάς την ως ένα νησί πρότυπο και στον τομέα της υγείας.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ