Στο Όρος της Σελένας ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου
Την Κυριακή 21 Ιανουαρίου
Το όρος της Σελένας στην βορειοανατολική πλευρά του Οροπεδίου Λασιθίου, με την κορυφή του στα 1559μ. να προσφέρει εντυπωσιακή θέα περιμετρικά, θα επισκεφθεί ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της πεζοπορίας:
Αυτή την φορά η ανάβαση θα γίνει από την βόρεια πλευρά του βουνού: θα ξεκινήσουμε από το οροπέδιο του "Ονήσιμου", θα ακολουθήσουμε πορεία προς "Γιοφύρια" και "Έψιλον" Σελένας, θα περάσουμε από "Αμερικανού μάντρα" και "Μισή κορφή", και θα ανέβουμε στην κορυφή. Η επιστροφή μας θα γίνει με κατάβαση περνώντας απ’ το "Ζάρωμα", και θα τερματίσει στους Μέσα Ποτάμους. Η πεζοπορία απευθύνεται σε πεζοπόρους με καλή φυσική κατάσταση.
ΠΡΟΣΟΧΗ : Απαιτούνται ορειβατικά μποτάκια, μπατόν, αδιάβροχο και ρούχα για αλλαγή σε περίπτωση βροχής. Αν ο καιρός δεν βοηθήσει, ενδεχομένως να γίνει τροποποίηση της διαδρομής!
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: από Άγιο Νικόλαο (Κ. Καραμανλή 23, S/M ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ), την Κυριακή το πρωί στις 7:30. Μετάβαση στον χώρο με λεωφορείο. Τιμή εισιτηρίου 17€.
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ: περίπου 6 ώρες (χωρίς τις απαραίτητες στάσεις)
ΑΠΟΣΤΑΣΗ: περίπου 12 χιλιόμετρα
Υ.Δ.: περίπου 650 μέτρα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 1+
ΑΡΧΗΓΟΣ: Αλέξανδρος Φραγκιαδάκης
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Παναγιώτης Ευδαίμων (6979687576 ώρες καταστημάτων ως το βράδυ της Παρασκευής)
- Πήγε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για επαφές και κέρδισε το φλουρί!
- Δημοτικά τέλη: Συστήνεται επιτροπή μελέτης για τις ζώνες χρέωσης
- Με τη δέουσα λαμπρότητα γιόρτασε το Καστέλλι τον πολιούχο του Άγιο Αντώνιο
