Στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ο Μανώλης Συντυχάκης

Στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ο Μανώλης Συντυχάκης

Ο χαιρετισμός του βουλευτή Ηρακλείου του ΚΚΕ

Χαιρετισμός του βουλευτή Ηρακλείου του ΚΚΕ Συντυχάκη Μανώλη, στο σημερινό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια, ενάντια στο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης

 

«Το ΚΚΕ χαιρετίζει τον μεγαλειώδη αγώνα εκπαιδευτικών, μαθητών – φοιτητών και γονέων ενάντια στο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση της ΝΔ στη βουλή, σαν τον «κλέφτη» – εν μέσω κορονοϊού. Το κάνει για να αποφύγει τις λαϊκές αντιδράσεις, όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ με το πανεπιστημιακό άσυλο, που το κατάργησε κατακαλόκαιρο και με το νόμο για την πρόσβαση και το Λύκειο, στις διακοπές του Πάσχα.

Παρ’ όλο που, μέχρι σήμερα, η κυβέρνηση δεν έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την ενίσχυση σχολικών υποδομών, εργαστηρίων, τεχνολογικών μέσων και εποπτικού υλικού, εντούτοις, βρήκε το χρόνο να φέρει κατάπτυστη και επικίνδυνη τροπολογία, με fast track διαδικασίες και σε άσχετο νομοσχέδιο, για την ηλεκτρονική αναμετάδοση του μαθήματος από τις σχολικές τάξεις, όπως και την αύξηση του ελάχιστου αριθμού μαθητών ανά τάξη στα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία και μάλιστα εν μέσω πανδημίας, ενώ θα έπρεπε να γίνει το εντελώς αντίθετο.

Το νομοσχέδιο έκτρωμα είναι κομμένο και ραμμένο στις υποδείξεις της ΕΕ, στις εκθέσεις του ΟΟΣΑ και των απαιτήσεων του ΣΕΒ, με κύριο στόχο να προσαρμόσει την παιδεία στις ανάγκες της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας του κεφαλαίου. Φανερώνει πόσο ταξικό, οπισθοδρομικό και άδικο είναι για τους μαθητές, τις λαϊκές οικογένειες και τους εκπαιδευτικούς.

Πρόκειται για νομοσχέδιο, που :

  • Οικοδομεί ένα σχολείο ακόμα πιο σκληρό και ανταγωνιστικό. Ορθώνει μεγαλύτερα εμπόδια και ταξικούς φραγμούς στα μορφωτικά δικαιώματα. Μετατρέπει το Λύκειο κυριολεκτικά «εξεταστική αρένα». Διογκώνει την παραπαιδεία και χειροτερεύει ακόμη περισσότερο τους όρους πρόσβασης στα ΑΕΙ.
  • Σπρώχνει μαθητές εκτός σχολείων, στην ιδιωτική κατάρτιση και στα μεταγυμνασιακά ΙΕΚ.
  • Βάζει στο στόχαστρο και την Ανώτατη Εκπαίδευση. Εισάγει με δίδακτρα στα προπτυχιακά. Διευκολύνει τις μπίζνες των ΑΕΙ και βάζει «κόφτης» στις μετεγγραφές με στόχο την κατηγοριοποίηση φοιτητών και ιδρυμάτων. Σε πλήρη εφαρμογή τη διαδικασία της Μπολόνια, με τον «Ενιαίο Χώρο Ανώτατης Εκπαίδευσης» και το Πανεπιστήμιο ΑΕ.
  • Το ΚΚΕ ΑΠΑΙΤΕΙ από την κυβέρνηση :
  • ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΡΩΜΑ! Είναι απορριπτέο και καταδικασμένο στη συνείδηση της εκπαιδευτικής κοινότητας, του λαού μας συνολικότερα.
  • ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ Η ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΚΑΙ ΑΝΤΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ για την on line μετάδοσης των μαθημάτων μέσα από τις σχολικές τάξεις, με τοποθέτηση καμερών μέσα στις αίθουσες. Ανοίγει το δρόμο για την παραβίαση των προσωπικών δεδομένων των μαθητών και εκπαιδευτικών. Το μέτρο αυτό δεν έχει καμία σχέση με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση (ασύγχρονη και σύγχρονη).

 

Το ΚΚΕ δίνει τη μάχη μέσα και έξω από τη βουλή, στηρίζοντας τον αγώνα σας. Πρωταγωνιστεί στη διεκδίκηση:

  • Ενός σχολείου που να υπηρετεί τη ολόπλευρη μόρφωση, χωρίς ταξικές διακρίσεις, με νέα σύγχρονα σχολεία, υλικοτεχνική υποδομή με κρατική ευθύνη και δωρεάν, την κάλυψη των χρόνιων κενών στα σχολεία, με την άμεση μονιμοποίηση των χιλιάδων αναπληρωτών όλων των ειδικοτήτων που βρίσκονται στα σχολεία.
  • Ενός Λυκείου που θα προετοιμάζει τους μαθητές για τη ζωής, χωρίς να τους αγχώνει, να τους κατηγοριοποιεί. Ζητά την αποσύνδεση της εκπαιδευτικής διαδικασίας στο Λύκειο από τις πανελλαδικές εξετάσεις . Να δοθεί το δικαίωμα επανάληψης της διαδικασίας όσες φορές επιθυμούν οι υποψήφιοι, με δυνατότητα κατοχύρωσης βαθμολογίας μαθημάτων και για τις επόμενες χρονιές.
  • Ενός πανεπιστήμιου που θα παρέχει την αναγκαία γνώση μέσα στο πτυχίο, κατοχυρωμένο, ως μοναδική προϋπόθεση για την πρόσβαση στο επάγγελμα, χωρίς το άγχος και το κυνήγι των προσόντων για μια "θέση στον ήλιο", για την ανεμπόδιστη φοίτηση των νέων, με σύγχρονες κρατικές υποδομές στέγασης, σίτισης και σύγχρονα εργαστήρια.

Καλούς αγώνες και καλή δύναμη!»

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ