Ομόφωνα "ναι" από το Περιφερειακό Συμβούλιο για τα γήπεδα τένις - Η θέση της Μενδώνη

Ομόφωνα "ναι" από το Περιφερειακό Συμβούλιο για τα γήπεδα τένις - Η θέση της Μενδώνη

Το θέμα τέθηκε με αφορμή τα προβλήματα που δημιουργεί η απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου - Η αποκάλυψη Αυγενάκη για την Υπουργό Πολιτισμού

Το "Ηράκλειο" ζητά στήριξη για το τένις, επεσήμανε ο Πρόεδρος του Ομιλου Αντισφαίρισης και Αθλοπαιδιών, Μιχάλης Δελάκης, σε παρέμβαση στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης, παρουσία και του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, 

Η παρέμβαση έγινε λίγες ημέρες μετά την δημοσιοποίηση της απόφασης του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου που ουσιαστικά οδηγεί σε αδυναμία λειτουργίας της αθλητικής εγκατάστασης (Δείτε ΕΔΩ). 

Όπως υπογράμμισε ο κ. Δελάκης: 

"Πρέπει αυτό τό κύτταρο αθλητισμού και Πολιτισμού να παραμένει στον χώρο του. Η Κρήτη και οι πολίτες τής θέλουν να παραμεινει αυτή η λειτουργία. Εμείς ως Ηράκλειο θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες για να μην καθυστερήσουν τα έργα στερέωσης. Οφείλουμε να στηρίξουμε το αίτημα της κοινωνίας. Έγινε συζήτηση για να μεταφερθούν τα γήπεδα προς την πλευρά της Ικαρου. Είχαμε συμφωνήσει, όμως οι όροι της Εφορίας που απέστειλε στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο σταματούν τη λειτουργία του Ηρακλείου. Λέμε Ναι στα έργα και Ναι στα γήπεδα". 

Το αίτημα του Ομίλου έγινε ομόφωνα δεκτό από τις παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, ενώ ο Υφυπουργός Αθλητισμού αποκάλυψε  ότι συμφωνεί και η Υπουργός Πολιτισμού στην ανάγκη τροποποίησης της υπερβολικής απόφασης του ΚΑΣ 

Δελάκης


"Αυτό το οποίο συζητάμε είναι απολύτως λογικό" ανέφερε ο Υφυπουργός Λ. Αυγενάκης και υπογράμμισε:

"Δεν θα επιτρέψουμε να σταματήσει να λειτουργεί ο Όμιλος. Συμβάλλει τα μέγιστα στην πόλη. Η στήριξη του ψηφίσματος ενισχύει τις θέσεις του Ομίλου. Ή τώρα ή ποτέ. Πρέπει ο Όμιλος να σταματήσει να είναι έρμαιο. Να υπάρξει μέση λύση. Κανείς δεν είναι βασιλικότερος του βασιλέως. Μεταφέρω την άποψη τη δική μου και της κ. Μενδωνη.  Κάποια επιχειρησιακά στελέχη υπερβάλλουν μερικές φορές. Το ζήτημα είναι σοβαρό, αφορά την πολη και τις νέες γενιές". 

Σύμφωνα με τον Υφυπουργό: "Έιναι αυτονόητο ότι είμαστε υπέρ της συντήρησης των Τειχών. Υποστηρίζουμε όμως την κοινή λογική: το συντήρηση των Τειχών και τη συνέχιση της λειτουργίας του Ομίλου"

 "Είμαστε μαζί με τη διοίκηση του Ομίλου για την άρση των άρθρων 2 και 3. Ενώνουμε τη φωνή μας με τη φωνή του Ομίλου", τόνισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης. 

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο, Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης υπογράμμισε: 
"Τα παιδικά μου χρόνια τα πέρασα σε αυτούς τους χώρους. Ο πολιτισμός και τα μνημεία πρέπει να έχουν διαδραστική λειτουργία. Είμαστε όλοι κοντά στην προσπάθεια του Ομίλου. Δεν πρέπει να σταματήσει ούτε ένα λεπτό η λειτουργία του"

Περιφερειακό
 

"Στηρίζουμε το αίτημα του Ομίλου. Να ξεκινήσουν τα έργα χωρίς να κινδυνεύουν οι αθλητές", υπογράμμισε ο κ. Μανουσακης από την Λαϊκή Συσπείρωση, ενώ ο Μιχάλης Κριτσωτάκης τόνισε: "Λέμε Ναι στο αίτημα του Ομίλου. Να πάρουμε πρωτοβουλία όμως και για τα Τείχη. Να υπάρξει πρωτοβουλία για τα αθλητικά σωματεία και τον Πολιτισμό. Να γίνει το πραγματικό ξεκίνημα για κάτι διαφορετικό. Ο αθλητισμός και ο Πολιτισμός δεν είναι επενδύσεις". 

Ναι και από τον κ. Πιαγκαλακη: "στηρίζουμε το αίτημα του Ομίλου. Καμία φορά τέτοιες συζητήσεις καλύπτουν τη γύμνια στο κομμάτι του αθλητισμού και του Πολιτισμού", ανέφερε ο Περιφερειακός Σύμβουλος. 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ